Wednesday, August 24, 2011

ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΡΧΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========
Με την ευκαιρία των εορτασμών της Εκκλησίας μας για το μεγάλο φωτιστή του Γένους μας Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο αγωνιστής Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, έκανε πολύ ηρωικές δηλώσεις με τις οποίες διευκρίνισε ότι ποτέ δεν θα σταματήσει να μιλά για τα εθνικά θέματα. “Μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα για τα εθνικά θέματα”, δήλωσε ο ρέκτης Ιεράρχης.
Συγχαίρουμε τον πατριώτη Μητροπολίτη Κονίτσης και δεν ξεχνούμε ότι ο ίδιος ποτέ δεν ξέχασε τη Βόρεια Ηπειρο και την Ελληνική Κύπρο και γενικά όλα μας τα εθνικά θέματα.
Η Εκκλησία ποτέ δεν έλειψε από κανένα αγώνα του έθνους. Οφείλει να προμαχεί για τα δίκαια του Ελληνισμού επειδή ταυτίστηκε με την πίστη μας. Οταν οι ηρωες του 1821 ξεσηκώθηκαν για να ελευθερώσουν την πατρίδα από τους Τούρκους αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.
Οι αγώνες του Σεβασμιότατου εναντίον του ηλεκτρονικού φακελλώματος είναι γνωστοί όπως είναι γνωστές οι υγιείς θέσεις του για θέματα Οικουμενισμού και άλλων νεωτερισμών.
Παρακαλούμε θερμά το Σεβασμιότατο - παράλληλα με τα εθνικά - να μας νουθετεί πιο τακτικά σε θέματα πίστεως και να αναλάβει πρωτοβουλία στην Ιεραρχία για να ανακοπεί η πορεία ολέθρου του συνωμότη Αρχιεπισκόπου της ήττας και του εξανδραποδισμού των ιερών και των οσίων της πίστης μας.
Σας παρακαλούμε, Σεβασμιότατε, κινηθείτε τώρα πριν είναι αργά.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: “ΜΟΝΟΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”
Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
======================
«Κάποιοι θέλουν να φιμώσουν όσους Ιεράρχες μιλούν για τα Εθνικά Θέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, μετά το πέρας της χθεσινής λιτανείας επί τη εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Επίσης ο κ. Ανδρέας πρόσθεσε: «Εγώ τους απαντώ ότι δεν θα πάψω συν Θεώ να μιλώ και να αγωνίζομαι με τις μικρές μου δυνάμεις, για την προκοπή αυτού του τόπου και για τα Εθνικά μας ζητήματα».
«Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν η επιθυμούν να φιμώσουν Ιεράρχες που ομιλούν για τα θέματα του Έθνους, δηλώνω ότι μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα, αλλιώτικα δεν θα το κλείνω ποτέ και θα μιλάω και θα φωνάζω», τόνισε με στεντόρεια φωνή ο Μητροπολίτης Κονίτσης.
Τέλος ο πολιός Ιεράρχης, εξήγησε τους λόγους που το λέει αυτό, τονίζοντας ότι «γιατί ακούω την προτροπή του Θεού που λέει: «λάλει και μη σιωπήσεις». Γι’ αυτό αγαπητοί μου, ζητώ τις προσευχές όλων σας».
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment