Thursday, March 3, 2022

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΝEΡΓΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ


 ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΝEΡΓΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

=====


«Ο Πούτιν νομίζει ότι είναι ένας σύγχρονος αυτοκράτορας. Η εξουσία μεθάει. Και η μεγάλη απολυταρχική εξουσία τυφλώνει τα μάτια με την ισχύ και ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις τον σταυρό σου, να προσεύχεσαι στο Θεό και την ίδια στιγμή να σκοτώνεις παιδιά και γενικά ανθρώπους. Αυτά δεν συμβιβάζονται».

Αυτό τόνισε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος Β’, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον 

Ρώσο πρόεδρο.

«Ναι μεν υπάρχει η ευσέβεια που ικανοποιεί την ψυχή – “ναι Κύριε σε αγαπώ, προσεύχομαι”, αλλά από την άλλη απλώνεται η μεγάλη εξουσία και λέει «καλή είναι η προσευχή, καλή είναι η ταπείνωση, αλλά είμαι ένας ισχυρός και θέλω να επιβάλω τη γνώμη μου ότι εγώ είμαι ένας σύγχρονος αυτοκράτορας”. Και έτσι σε εγκαταλείπει η Χάρη του Θεού και πιστεύεις ότι είσαι ένας υπεράνθρωπος, χωρίς να αισθάνεσαι ότι τα πόδια σου είναι “χωμάτινα”, επισήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καταδίκασε αμέσως τη 

ρωσική εισβολή 

στην Ουκρανία. 

«Είχαμε και την άλλη άσχημη εμπειρία της εκκλησιαστικής εισβολής της Ρωσικής εκκλησίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και μάλιστα στις φτωχές αφρικάνικες ενορίες. Σε αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους ήρθαν να σπείρουν τα γνωστά τους “ζιζάνια” και να κάνουν άνανδρη εκκλησιαστική εισβολή, σε ένα χώρο όπου 2.000 χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε με τόση ταπείνωση και φτώχεια, να βοηθήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην απέραντη 

Αφρική», εξήγησε.

Ερωτηθείς για την αντίσταση των Ουκρανών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, είπε ότι είναι ένας πολύ γενναίος λαός. «Φοβερή η ιστορία του Ουκρανικού λαού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένας λαός πολύ ηρωικός, με μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, που δεν πειράζει ποτέ κανέναν. Προσπαθούν να επιβιώσουν. Εγώ τότε έζησα τη μεγάλη αλλαγή από τη Σοβιετική Ένωση στη Ρωσία, τη μεγάλη φτώχεια, την πείνα που περάσαμε για 2-3 χρόνια. Και όμως είναι ένας υπερήφανος, αξιοπρεπής λαός, ποτέ δεν θα σου δείξει τη φτώχεια. Είναι πατριώτες και θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους έστω και αν χρειαστεί να δώσει όλο του το αίμα και ο τελευταίος Ουκρανός», δήλωσε.


ΠΗΓΗ:


Ιστοσελιδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment