Saturday, March 19, 2022

ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ



ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

=====


Την απόφασή τους να μην μνημονεύουν πλέον το όνομα του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στις ιερές ακολουθίες, γνωστοποιούν με δήλωσή τους οι κληρικοί της ρωσικής ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Άμστερνταμ, διαφοροποιούμενοι από τη στάση που τηρεί ο Πατριάρχης στο ζήτημα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Με αυτόν τον τρόπο, ευθυγραμμιζόμαστε με τον Ορθόδοξο κλήρο της Ουκρανίας, ο οποίος σε ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Κύριλλο», αναφέρει η σχετική δήλωση:

«Εμείς ως κληρικοί της ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Άμστερνταμ έχουμε εκφράσει την έκπληξή μας για την εισβολή στην Ουκρανία από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Βλέποντας την ακραία βία, τις καταστροφές και τα δεινά του πληθυσμού της Ουκρανίας, η κοινότητά μας έχει ξεκινήσει μια ανθρωπιστική εκστρατεία για τη βοήθεια των προσφύγων.

Εμείς ως κληρικοί υπογράψαμε έκκληση προς τον Πατριάρχη Κύριλλο να σπάσει τη σιωπή του για τη σύγκρουση και να συνηγορήσει με τις αρχές για ειρήνη.

Σήμερα ο Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε για τον πόλεμο. Σε μια εγκύκλιο μας έδωσε μια προσευχή για ειρήνη που θέτει την αποκλειστική ευθύνη για τον πόλεμο στις ξένες δυνάμεις. Η προσευχή ζητά επίσης να «διδάξει όσους έχουν εξουσία σε όλα τα καλά πράγματα».

Αποστασιοποιούμαστε από την αφήγηση του Πατριάρχη Κυρίλλου. Με βάση τα παραπάνω δεν θα μνημονεύουμε πλέον το όνομα του Πατριάρχη Κυρίλλου στις ιερές ακολουθίες. Με αυτόν τον τρόπο, ευθυγραμμιζόμαστε με τον Ορθόδοξο κλήρο της Ουκρανίας, ο οποίος σε ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Κύριλλο.


Ρωσική ενορία στο Άμστερνταμ παύει να μνημονεύει τον ...

https://www.orthodoxtimes.gr


No comments:

Post a Comment