Saturday, March 26, 2022

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΟ


 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

=====


Στην ομιλία του σήμερα ο Παναγιώτατος, επεσήμανε ότι η ειρήνη σήμερα είναι βαθύτατα τραυματισμένη στη μαρτυρική Ουκρανική γη. 

“Γι᾽ αυτό και εμείς ήλθαμε απόψε για άλλη μια χρονιά εδώ για να προσκυνήσουμε την αγνή κόρη της Ναζαρέτ, και για να απευθύνουμε προς αυτήν και μία ιδιαίτερη παράκλησι: να τερματίση τον αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία και όλες τις συμφορές που αυτός έχει επισωρρεύσει, να υπερμαχήση του ευσεβούς Ουκρανικού λαού, να τον θέση υπό την θείαν Σκέπην της και να τον εξαγάγη εις αναψυχήν, ύστερα από την αβάστακτη αυτή δοκιμασία που βιώνει επί ένα ολόκληρο μήνα.

Απόψε ενώνουμε τις προσευχές μας για να φθάση το μήνυμα του Ευαγγελισμού, αυτή η φωνή αισιοδοξίας και ελπίδος, αυτή η προκήρυξι χαράς και παρηγορίας, η καλή αγγελία της ευδοκίας του Θεού, στη ματωμένη Ουκρανία που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Και είμαστε βέβαιοι ότι η Θεομήτωρ μπορεί να το κάνη, διότι εισακούεται από τον Υιό της, διότι έχει παρρησία παρ᾽ Αυτώ, διότι του έδωσε σάρκα και τον έφερε στο κέντρο του δράματος της ιστορίας μας, για να μας λυτρώση”.


ΠΗΓΗ:


Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment