Wednesday, March 16, 2022

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ


 ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Πρόσφατα απονείμαμε υικά, εκ βάθους ψυχής, τα συγχαρητήριά μας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την στάση του έδειξε για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.


Σήμερα θα απονείμουμε το δίκαιο δικό έπαινο στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο για την διορθόδοξο εσπερινό που διοργάνωσε στο Τορόντο για να προσευχηθούν οι πιστοί όλων των Ορθοδόξων Δικαιοδοσιών υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και για να καταδικάσουν την 

εισβολή στης Μόσχας 

στην Ουκρανία.


Πριν λίγες μέρες ο Σεβ. Σουηδίας κ. Κλεόπας συμμετετίχε -ως μη όφειλε- σε οικουμενιστική συμπροσευχή με Λουθηρανούς και Παπικούς για την ειρήνη στην Ουκρανία και παραβίασε έτσι τους Ιερούς Κανόνες που 

απαγορεύουν τις συμπροσευχές 

με αιρετικούς, σχισματικούς 

και αλλόθρησκους.


Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τορόντο Σωτήριος ενήργησε, όμως, μέσα στα πλαίσια των Ιερών Κανόνων. Συγκάλεσε τους υπεύθυνους των ορθοδόξων Δικαιοδοσιών στο Τορόντο για συμπροσευχή -απολύτως συμβατή με τους Ιερούς Κανόνες-  για την πολύπαθη Ουκρανία και έδωσε πρότυπο πώς πρέπει να ενεργούν εν προκειμένω οι Ορθόδοξοι ηγέτες σε τραγικές καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε στις μέρες μας.


Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά στον Σεβ. Σουηδίας να μην παραβιάζει τους Ιερούς Κανόνες και συγχαίρουμε τον Σεβ. Σωτήριο για την επαινετή εν προκειμένω στάση του. 


Βεβαίως, στο παρελθόν, ο Σεβ. Καναδά συμμετείχε σε πολλές οικουμενιστικές ασχημίες, αλλά τώρα που διαπιστώνουμε ότι ενήργησε κατά Θεόν βρίσκουμε την ευκαιρία να τον επαινέσουμε εκ βαθέων.

No comments:

Post a Comment