Monday, March 21, 2022

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ


 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ξεσπάθωσε, σε συνέντευξή του. που παραχώρησε για τα εγκλήματα πολέμου που κάνει η Ρωσσία σε βάρος της Ουκρανίας.


Ο Πούτιν, είπε ο Μακαριώτατος Κύπρου, κάνει πρωτοφανή εγκλήματα σε βάρος αμάχων ακόμη και νοσοκομείων, ενώ μιλά για την Ορθοδοξία και προβάλλει θρησκευτικά σύμβολα.



Αυτή του η στάση θα γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος της Ρωσσίας, αλλά και του ιδίου του Πούτιν, είπε  Μακαριώτατος, διότι -ως εικός- οι Ουκρανοί, που υποφέρουν ανήκουστα πάθη, δεν θα θέλουν να έχουν καμμία σχέση με τους Ρώσσους και το Πούτιν.


Παρόλον ότι -κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος- είναι νωρίς για να επιχειρηθεί ακριβή αποτίμηση του πολέμου φαίνεται ότι τα χτυπήματα των Ρώσσων θα γίνονται όλοι και πιο απάνθρωπα στην προσπάθειά τους να τερματίσουν κάθε αντίσταση σε βάρος τους.



Συγχαίρουμε υικά και θερμά τον Μακαριώτατο Κύπρου για το ειλικρινές ξέσπασμά του, αλλά δυστυχώς φοβούμαστε ότι ο Πούτιν έχει πάρει τις αποφάσεις του τις οποίες και θα υλοποιήσει με πολλή βία και αίμα.


Αλλοίμονον στους νεκρούς, στους τραυματισμένους, στου εγκλωβισμένους, στους αιχμάλωτους, και σε όσους υποφέρουν καθ’ οιανδήποτε τρόπο και μακάρι ο Χριστός να φέρει τη οριστική ειρήνη και να τερματίσει τα βάσανα των Ουκρανών αδελφών μας.

No comments:

Post a Comment