Thursday, October 14, 2021

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!


ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η εκλογή των 5 νέων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος απέδειξε ότι όντως προδόθηκε από όλους ο αντιοικουμενιστικός αγώνας.


Για την εκλογή των 5 νέων Μητροπολιτών ακούσαμε την φωνή της οργής και της απογοήτευσης του Χριστοδουλικού κ. Σωτήρη Τζούμα επειδή δεν εξελέγη ο Κουμαριανός Μητροπολίτης Λαγκαδά και δεν μετετέθη ο Σεβ. Μητροπολίτης 

Σερρών κ. Θεολόγος 

στην Μητρόπολη 

Περιστερίου.

Ακούσαμε τον επίσης Χριστοδουλικό κ. Γ. Παπαθανασόπουλο να επιτιμά τους Χριστοδουλικούς επισκόπους επειδή εξετέθησαν με τις υποψηφιότητές τους ενώ έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν είχαν καμμία ελπίδα επιτυχίας.


Ακούσαμε τον Σεβ. Ανεπροκοποννήσου, τον και συντάκτη της στήλης “Το Αλάθητο”, να μιλά για την απόλυτη κυριαρχία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που κατόρθωσε να εκλέξει τους εκλεκτούς του και στις 5 κενές Μητροπόλεις.


Από τους αντιοικουμενιστές δεν ακούσαμε άχνα για τους νέους Μητροπολίτες.


Ούτε ένα παραδοσιακό ιστολόγιο δεν φιλοτιμήθηκε να ενημερώσει τους αναγνώστες του για το ποιόν των 5 νέων Μητροπολιτών λες και αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά όλους ή κάτι που δεν έχει σημασία για την Εκκλησία 

και τον αντιοικουμενιστικό 

αγώνα.

Αναφέρθηκα με χαρά στον αδιάβλητο νέο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος μαθήτευσε παρά τους πόδας του αντιοικουμενιστή Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου, κορυφαίου θεολόγου της Εκκλησίας και περισπούδαστου αντιοικουμενιστή Ιεράρχη.


Για τους άλλους 4 Ιεράρχες είτε δεν γνωρίζω το παραμικρό, είτε έχω ελάχιστες πληροφορίες.


Δυστυχώς ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα. Τι να πρωτοπροφθάσουν οι καυμένοι. Αυτό που προέχει είναι να μας ενημερώνουν για κάθε λεπτομέρεια που αφορά τα εμβόλια και τα υγειονομικά μέτρα και τις συνταγματικές και νομικές επιπτώσεις που έχουν τα υγειονομικά μέτρα. Με τον 

Οικουμενισμό θα 

ασχολούνται τώρα;

Όλοι λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόρθωσε να εκλέξει και τους 5 εκλεκτούς του.


Και τι με αυτό;


Γιατί, δηλαδή, θα έπρεπε να εκλεγούν οι εκλεκτοί του Σεβ. Μεσσηνίας ή κάποιου άλλου;


Τα πραγματικά ερωτήματα είναι τα ακόλουθα τέσσερα:


1.) Οι 5 νέοι Μητροπολίτες είναι κληρικοί με φόβο Θεού; 


2.) Είναι αδιάβλητοι κληρικοί;


3.) Είναι αντιοικουμενιστές;


4.) Είναι παραδοσιακοί που 

αποστρέφονται τους 

νεωτερισμούς;

Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με Οικουμενιστές, νεωτεριστές και διαβεβλημένους κληρικούς.


Αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόρθωσε να εκλέξει αδιάβλητους, παραδοσιακούς και αντιοικουμενιστές Ιεράρχες μπράβο του.!


Αν από την άλλη οι νέοι Μητροπολίτες είναι διαβεβλημένοι, Οικουμενιστές και νεωτεριστές αυτό είναι μαύρα μαντάτα για την Εκκλησία. 

1 comment:

  1. Τό άλλο μέ τον Τοτό το ξέρετε κ. Τελεβάντο ? Θέλετε νά μας πείτε ανέκδοτα νά γελάσουμε ?

    Μά η θέση των αντιοικουμενιστών είναι δεδομένη . Κατα τους εκλέκτορες και οι εκλεγόμενοι . Τί θέλετε νά πούνε οι αντιοικουμενιστές ? Εσείς νομίζετε οτι ο Ιερώνυμος θα ήθελε νά εκλέξει αδιάβλητους , αντιοικουμενιστές και παραδοσιακούς , όχι νεωτεριστές ? Μας μιλάτε τώρα για πράγματα αυτονόητα . Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί . Μία Σύνοδος που εξουσιοδοτεί τον Δημητριάδος και ο Αλεξανδρουπόλεως για νά δικάσουν τον Κυθήρων και τον Αιτωλίας , ποιούς θέλετε νά εκλέξουν ? Άν υπάρχουν και δύο παραδοσιακοί τους έχουν για το εδώλειο.

    Νομίζω οτι χάσατε επεισόδια και δεν ενημερώσατε το ιστολόγιό σας μέ μιά αλληλουχία σημαντικών γεγονότων . Πρώτον την μνημειώδη ομιλία του π. Σεραφείμ Ζήση για την αποτείχιση , που προκάλεσε την επίσης μνημειώδη για το θράσος της ομιλία του αρχιεπισκόπου στην χειροτονία του Καλλινίκου Καστορίας και τρίτον την επίσης μνημειώδη για την παρρησία της επιστολή του Αμβροσίου πρός τον αρχιεπίσκοπο .

    Μάλλον σχολιάσατε την ομιλία του αρχιεπισκόπου , αλλά μέ μία πολύ μεγάλη υποβάθμιση . Ως γνωστόν η λέξη αποτείχιση μας παραπέμπει
    σε θέματα δογματικά και όχι σε τρέχοντα διοικητικά. Αρα ο αρχιεπίσκοπος απαιτεί την πλήρη υποταγή των επισκόπων στο θέλημά του απρουπόθετα . Άλλωστε δεν διευκρινίζει τί είδους υποταγή επιθυμεί . Άρα επιθυμεί πλήρη υποταγή στα πάντα . Σέβεται την ελευθερία των επισκόπων , αλλά θα πάνε σπίτι τους και θα ιδιωτεύσουν . Όπως το εμβόλιο . Δεν είναι υποχρεωτικό , αλλά οι εργαζόμενοι θα απολύονται . Οι επίσκοποι λέει θα υπακούουν όχι στο θέλημα του Θεού , αλλά στο θέλημα της ιεράς Συνόδου . Σε άλλο σημείο λέει όποιος δεν υπακούει σε εμένα νά αποτειχίζεται .

    Ο αρχιεπίσκοπος αποκαλύπτει οτι ο χειροτονούμενος επίσκοπος Καλλίνικος έβαλε υπογραφές οτι δέχεται την υποταγή του στο θέλημα της Συνόδου και του ιδίου . Μία υποταγή όπως εξηγήσαμε παραπάνω . Άρα εκχωρεί την ελευθερία του ! Άρα ? Τον βλέπετε για παραδοσιακό και αδιάβλητο ? Προοιωνίζεται έναν ακόμα υποταγμένο επίσκοπο χωρίς λόγο , παρρησία , ελευθερία συνειδήσεως . Στο άκουσμα κατα την χειροτονία του αυτών των φοβερών πραγμάτων , που συνιστούν κακοδοξία
    και αίρεση πώς δεν σηκώθηκε η τρίχα τού κάγκελο ? Απορίας άξιον εάν πρόκειται για παραδοσιακό άνθρωπο !

    Η ανάγνωση όλων αυτών υπο του πλέον καλοπροαίρετου ανθρώπου είναι οτι ο αρχιεπίσκοπος μας προετοιμάζει ψυχολογικά και στέλλει μήνυμα υποταγής πρός πάσα
    κατεύθυνση τίς οίδεν σε ποιά αντίχριστη νεοταξίτικη αντζέντα που
    ετοιμάζει . Και εμείς παριστάνουμε τον Κινέζο ! Έχουν νά ιδούν τα μάτια μας προσεχώς ....

    ReplyDelete