Tuesday, October 5, 2021

ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΘΕΤΌ

ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΘΕΤΌ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====


Δεν μας δίνεται τακτικά η ευκαιρία να λέμε ένα καλό λόγο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Όχι επειδή εμείς έχουμε κάτι εναντίον του Παναγιώτατου, αλλά επειδή -δυστυχώς- ο ίδιος επιλέγει, όπως και οι λοιποί Φαναριώτες -άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο- να ακουλουθούν κατά κρημνών οικουμενιστική και νεωτεριστική πορεία, η οποία 

αντιτίθεται ευθέως 

με την πίστη μας.

Αυτή την φορά, όμως, έχουμε να πούμε τα καλύτερα λόγια για τον Παναγιώτατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αν όντως είναι ορθές οι πληροφορίες του ιστοσελίδας orthodoxia.info ότι ο Παναγιώτατος έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα να επιτρέψει μετάθεση από τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών για την πλήρωση της Μητροπόλεως Περιστερίου.


Ορθότατα έπραξε ο Παναγιώτατος.


Το μεταθετόν των επισκόπων απαγορεύεται εκτός αν στην Μητρόπολη που θα γίνει η μετάθεση κινδυνεύει άμεσα η ορθόδοξη πίστη.


Οι επίσκοποι είναι πνευματικοί πατέρες. Όχι διοικητικοί υπάλληλοι. Ως εκ τούτου είναι εντελώς ανεπίτρεπτο να εγκαταλείπουν τα πνευματικά τους παιδιά για να μετατεθούν σε άλλη πολύφερνη νύμφη.


Η Μητρόπολη Περιστερίου δεν διατρέχει κανένα τέτοιο κίνδυνο. Ως εκ τούτου κάθε σκέψη να πληρωθεί με το μεταθετόν πρέπει να αποκλεισθεί, όχι μόνο από Ιεράρχες των Νέων Χωρών, αλλά και από Ιεράρχες της 

Αυτοκέφαλης Εκκλησίας 

της Ελλάδος.

Είναι τόσο βαρύ το ατόπημα να μετατίθενται οι επίσκοποι από τις έδρες τους ώστε οι Ιεροί Κανόνες της Σαρδικής, που απέκτησαν οικουμενικό κύρος με τον β΄ Κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου, απαγορεύουν στους επισκόπους που μετετέθησαν να κοινωνήσουν ακόμη και στην επιθανάτια κλίνη.


Ορθότατα, επομένως, έπραξε ο Παναγιώτατος να αρνηθεί να δώσει την έγκρισή του στους Μητροπολίτες των Νέων 

Χωρών να μετατεθούν 

στο Περιστέρι.

Τώρα είναι η σειρά της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποδείξει ότι σέβεται του Ιερούς Κανόνες και να αρνηθεί να πληρώσει την Μητρόπολη Περιστερίου με το επάρατο και λαομίσητο μεταθετόν.


Μακάρι ο Παναγιώτατος να μας δίνει την ευκαιρία πάντοτε να τον επαινούμε για σύννομες με το Κανονικό Δίκαιο ενέργειές του.

No comments:

Post a Comment