Sunday, October 17, 2021

katanixi.gr,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

=====


Η πληροφορία μας ήλθε απευθείας από το επίσημο site της Μητροπόλεως Γαλλίας.

Δεν είχαμε, είναι η αλήθεια, κάποια ελπιδοφόρα ένδειξη πως ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος (Πλουμής) θα αποδειχθεί παραδοσιακός, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να 

περιμένουμε τα έργα του.

Δυστυχώς, όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του, νυν Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, που έγινε γνωστή και εκτός Γαλλίας, μας απογοήτευσε οικτρά.

Η απογοήτευσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί ο Μητροπολίτης Γαλλίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Προφήτου Ηλιού Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης τον μακαριστό γέροντά μας, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μανώλη, αλλά δυστυχώς δεν πήρε ΤΙΠΟΤΑ.

Αν μη τι άλλο θα δώσει λόγο στον Άγιο Προφήτη Ηλία, που τον διακόνησε στα σπουδαστικά του χρόνια σαν εκκλησιαστικός, στις ολονύχτιες αγρυπνίες.

Δυστυχώς η αστάθεια, η επιφανειακή προσέγγιση και η επιπόλαιη τότε στάση του, που τη δικαιολογούσε πάντοτε με αγάπη ο άγιος γέροντάς μας,  φαίνεται πως δεν “θεραπεύθηκαν” ακόμα.

Η νεανική παρρησία που τον ήθελε, αμούστακο παιδάκι, λαϊκό ακόμα, να κουνάει το δάχτυλο σε νεωκόρους, σε ψάλτες, ακόμα και στον ίδιο τον Ιερέα (και Ιερατικώς προϊστάμενο και πνευματικό) στον Προφήτη Ηλία, η απωθητική νεανική έπαρση και σκληρότητα, δε δουλεύτηκε.

Έγινε αποκρουστική φιλαρχία και Οικουμενιστικό πνεύμα.

Τέτοιους “ξερόλες” που κουνάνε το δάχτυλο αδιακρίτως στον πιστό λαό, αυτούς αρπάζουν οι “recruiters” του Φαναρίου και τους προβιβάζουν. Αυτούς που νιώθουν αφεντικά από τα 

γεννοφάσκια τους.

Οπωσδήποτε, αν αναζητήσουμε μαρτυρίες από την διακονία του στη Μασσαλία τα τελευταία πέντε έτη, θα βρούμε στα έργα του όλες εκείνες τις οικουμενιστικές πρακτικές που λανσάρονται από το “σβησμένο” Φανάρι ως “εν αγάπη πρακτικές καλής συνεργασίας”.

Η αλληλοπαραχώρηση ναών για την τέλεση ακολουθιών και εκδηλώσεων αλλά  και της Θείας Λειτουργίας μεταξύ Ορθοδόξων και αιρετικών και οι  συμπροσευχές για “ψύλλου πήδημα” έχουν πλέον εμπεδωθεί από τους Έλληνες της ομογένειας ανά τον κόσμο ως κατ’ οικονομίαν αποδεκτές πρακτικές.

1 comment:

  1. Μας δημιουργεί δυσάρεστη έκπληξη η διαπίστωση πόσο ο λαικός οικουμενισμός , που εδώ και 20 χρόνια κηρύσσεται γυμνή τη κεφαλή στην εκκλησία της Ελλάδος , έχει οξειδώσει τις συνειδήσεις !Αντί ο άνθρωπος νά οργανώνεται σε μία αντίδραση , αντίθετα διαβρώνεται . Η πικρή διαπίστωση περιλαμβάνει και ιερείς . Έτσι στο Βόλο συχνά ακούς οτι ο οικουμενισμός δεν είναι αίρεση , γιατί δεν προσβάλλει κανένα δόγμα ! Δηλαδή δεν προσβάλλει ένα δόγμα , αλλά τα προσβάλλει συλλήβδην όλα ! Καταρρίπτει το Σύμβολο της Πίστεως των αγίων 7 Οικουμενικών Συνόδων !

    Και όλα αυτά ως αντάλλαγμα για μικροκολακείες . Τον ένα γιατί τον έστειλε ως αντιπρόσωπο στο οικουμενιστικό συνέδριο του Bose μαζύ μέ τυν σύζυγο ! Γιατί καλέ μήνα του μέλιτος δεν πήγατε στη Ρόδο και κολακευτήκατε που σας έστειλε στο Bose ?

    Τον άλλο γιατί δεν τον κουνάει απο το προνομιούχο πόστο . Τον τρίτο γιατί του κάνει ευμενή μετάθεση κ.ο.κ.

    Ήθελα νά ήξερα αυτές οι ιερατικές συνειδήσεις μέσα τους πώς περνιούνται ? Οτι ειναι μαζί μέ
    τους αλλοδόξους και αλλοθρήσκους συνάδελφοι διαχειριστές των μεταφυσικών ανησυχιών του ανθρώπου σε διαφορετικό μαγαζί ?

    ReplyDelete