Sunday, October 3, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε, στην Ιστοσελίδα “Ρομφαία”, άρθρο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού κ. Αθανάσιου Αγγελόπουλου, που επιγράφεται “Η εκκλησιαστική πολιτική και διπλωματία και ο Αμερικής Ελπιδοφόρος”.

Ο κ. Καθηγητής υπερασπίζεται την παρουσία του Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρου στο “Τουρκικό Σπίτι” της Νέας Υόρκης παρόλον ότι παρών δεν ήταν μόνο ο Ερντογάν αλλά και ο Τατάρ και στο οποίο θα στεγάζεται η αντιπροσωπεία 

του ψευδοκράτους 

στην Νέα Υόρκη.

Ο Σεβ. κ. Ελπιδοφόρος, μετά την συνάντηση με τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη, δήλωσε ότι απολογήθηκε για την παρουσία του στην φιέστα των Τατάρ και Ερντογάν.

Ο κ. Αγγελόπουλος, όμως, 

προσπαθεί να παρουσιάσει τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ως μεταμεληθέντες για την αρχική στάση τους έναντι του κ. Ελπιδοφόρου.!!!

Γιατί κάνει μια τόσο εξόφθαλμη 

διαστρέβλωση των γεγονότων 

ο κ. Καθηγητής;

Επειδή ο πραγματικός στόχος του άρθρου του δεν είναι τόσο να υπερασπιστεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, αλλά να μας προιδεάσει για το τι θα συμβεί όταν ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στις ΗΠΑ λίαν προσεχώς.

Μας λέγει, λοιπόν, ότι, αν ο Παναγιώτατος θελήσει να επισκεφθεί 

το “Σπίτι της Τουρκίας” στην Νέα Υόρκη, δεν πρέπει να αντιδράσουμε επειδή η παρουσία του εκεί -όπως και του κ. Ελπιδοφόρου- δεν έχει πολιτικό αντίκρυσμα.!!!

Ο κ. Αγγελόπουλος και πολλοί Οικουμενιστές και φιλοπατριαρχικοί δεν αντελήφθησαν τον πραγματικό λόγο που ξεσηκώθηκε τόσος σάλος εξαιτίας της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” στην Νέα Υόρκη.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο κ. Ελπιδοφόρος αγνόησε προκλητικά και ιταμώτατα τις προειδοποιήσεις της Ελληνικής διπλωματίας να μην παραστεί στην φιέστα των Ερντογάν και Τατάρ. 

Το ακόμη χειρότερο! 

Δεν πήγε στα εγκαίνια για 

προασπίσει τα συμφέροντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά για να εξασφαλίσει την εύνοια των Τούρκων όταν θα έρθει η ώρα της εκλογής του διαδόχου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Από πού και ως πού έχουμε υποχρέωση να ανεχόμαστε την Τουρκοπροσκυνημένη μωροφιλοδοξία του 

Αρχιεπισκόπου 

Ελπιδοφόρου;

Πέραν αυτού όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από τα πλατειά χαμόγελα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι απίστευτα προπετής, εκδικητικός και μικροπρεπής. 

Με άλλα λόγια μια ιδιοσυγκρασία πολύ συγγενική με την ιδιοσυγκρασία του π. Βασίλειου Βολουδάκη. 

Ο Σεβασμιώτατος είναι βαμμένος Οικουμενιστής και προαγωγός της Βατικάνειας αντίληψης περί πρωτείου στην Ορθοδοξία. Μπαίνει σε ουνιτικούς ναούς συμπροσεύχεται με τους 

Ουνίτες, φιλά το χέρι 

του Πάπα κτλ..

Γι’ αυτό οι πιστοί προσεύχονται εκτενώς προς τον Κύριο να μην επιτρέψει να ανέλθει ποτέ στον Πατριαρχικό Θρόνο, όπως προσεύχονται να μην εκλεγεί ο Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας Πατριάρχης Ρωσσίας, ο Τυργοβιστίου Νήφων Πατριάρχης Ρουμανίας, ο Λεμεσού Αθανάσιος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο ΜπάτσκαςΕιρηναίος Πατριάρχης Σερβίας και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Σαββάτος) Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος.

No comments:

Post a Comment