Wednesday, October 6, 2021

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ κυρού ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ κυρού ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης

=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον αγαπητό αδελφό και συλλείτουργο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για την δημοσίως εκφρασθείσα πρόθεση του, να μελετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του αοίδιμου Προκατόχου του μακαριστού κυρού Θεολόγου, ανδρός εγνωσμένης αρετής και ειρήνης.

Ήδη συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τα υφιστάμενα εμπόδια.

Πόθος όλων μας είναι η ευόδωση του εγχειρήματος, ώστε παρά τα λάθη και την παθογένεια της τότε εποχής, να αναδειχθεί ότι σε κάθε χρονική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι του Θεού που καταθέτουν την μαρτυρία της Πίστεως.”

Συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, τον Σεβασμιώτατο Λαρίσης κ. Ιερώνυμο επειδή είχε το θάρρος αλλά και την ευθυκρισία και την μεγαλοψυχία να προωθήσει την Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Θεολόγου. 

Ευχαριστίες οφείλουμε και στον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας Παύλο, ο οποίος έκανε δημόσια αναφορά στο θέμα.

Είναι απολύτως προς τιμήν του Σεβ. Λαρίσης το γεγονός ότι αναλαμβάνει το βάρος αυτής της προώθησης δεδομένης της αντίθεσης και της πολεμικής που αναπτύχθηκε σε βάρος του κυρού Θεολόγου, εγνωσμένου αντιοικουμενιστή επισκόπου.

Ο Μητροπολίτης κυρός Θεολόγος υπήρξε -κατά γενική ομολογία- αγία και ανεξίκακη ψυχή.

Αν τελικά γίνει η Αγιοκατάταξή του θα ανοίξει ο δρόμος για την Αγιοκατάταξη και άλλων Αγίων επισκόπων και άλλων κληρικών της Εκκλησίας.

Και πάλιν τα πιο θερμά υικά μας συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο. 

5 comments:

  1. Στο τέλος θα ανοίξει ο δρόμος και για την αυτοαγιοκατάταξή μας!θα αγοράζει κανείς ένα τόπο στον παράδεισο , όπως αγοράζει ένα τόπο στο νεκροταφείο.

    Αγιοκατατάξεις πεσκέσια και διαπλοκής ! Τίς οίδεν τα σχέδια πονηρών ανθρώπων ! Έχουμε μπλέξει μέ εκκλησιαστική μαφία . Το μόνο θαύμα που μπορούν νά κάνουν ο Θεολόγος και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος είναι νά σηκωθούν οι ίδιοι νά τους κυνηγήσουν μέ τις πέτρες ! Νά τους κόψουν τα ποδάρια .

    Παρακαλούμε τον ηγούμενο της μονής αγίου Δημητρίου Στομίου Λαρίσης ,
    όπου βρίσκεται ενταφιασμένος ο μακαριστός Θεολόγος , σεβαστό π. Πολύκαρπο νά αποστεί απο τέτοιου είδους λυκοφιλίες και μεθοδεύσεις.

    Αλήθεια ποιός πόνος τους πήρε και πού θυμήθηκαν τον μακαριστό Θεολόγο για νά τον αγιοκατατάξουν ! Απορίας άξιον !

    Ζητούμε απο τους αγίους θαύματα ? Το μόνο θαύμα που μπορούν νά κάνουν και ο Θεολόγος και ο π. Αθανάσιος είναι νά σηκωθούν οι ίδιοι νά τους κυνηγήσουν μέ τις πέτρες ! Νά τους κόψουν τα ποδάρια !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να προωθείται η Αγιοκατάταξη του κυρου Θεολόγου σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια σοβαρά εχέγγυα της αγιότητός του

      Delete
    2. Ποιά ακριβώς ?

      Δεν αμφισβητώ την αγιότητα υπο την γενική ή και υπο την ειδική έννοια του μακαριστού Θεολόγου . Μάλιστα ήμουν στο πετραχήλι του π. Αθανασίου Μυτιληναίου και έχω ιδίαν πείραν της " καραμπινάτης " αγιότητός του . Φτάνει μόνο το κηρυγματικό έργο του που άφησε περιουσία στην εκκλησία μέχρι των εσχάτων . Ήταν και είναι ο Χρυσόστομος του 20ου αιώνα . Όμως γιατί δεν τόυς αφήνουν ησύχους στην μακαριότητά τους και στην συνείδηση της εκκλησίας ? Τους λείπει κάτι ? Έχουν κάποια έλλειψη ? Μήπως δεν αποκαταστάθηκαν στην συνείδηση της οικουμενικής εκκλησίας απο το κυνηγητό που έφαγαν απο σφάς αυτούς δηλαδή απο τους ιδίους καλοθελητάδες που θέλουν νά τους αγιοποιήσουν ? Μα θα μου πείτε δεν ήταν ο νύν Λαρίσης ο πρωταγωνιστής των γεγονότων ! Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν ! Ποιός είναι ο Δράμας και πού θυμήθηκε τον Θεολόγο και τον πήρε ο πόνος ? Ο Δράμας δεν είναι οικουμενιστής ?

      Ειλικρινά δεν ξέρω τα πνευματικά παιδιά των γεροντάδων, όταν αυτοί φεύγουν, ποιά πορεία ακολουθούν και άν μένουν στ' αχνάρια των γεροντάδων τους . Αναφέρομαι σε κάποιους λαικούς , που ανέκαθεν έφεραν τα σπέρματα του συμβιβασμού . Μέ ξεπερνά η ιδέα οτι συνευδοκούν σε αυτό οι ίδιοι οι πατέρες των δύο μοναστηριών .

      Έχω μία απορία ! Στον Παράδεισο οι άνθρωποι εξεμούν απο την αποστροφή που νοιώθουν για τον δόλο , την πονηρία , την δαιμονική μεθόδευση των ύπουλων ανθρώπων , των οικουμενιστών , που μοιράζουν πεσκέσια και αγιοκατατάξεις ? Για εμάς η αντίσπαση των αισθημάτων είναι δεδομένη . Γνώρισμα των χριστιανών είναι η ευθύτητα την καρδιάς και γνώρισμα των οικουμενιστών είναι ο δόλος .

      Delete
    3. Μα στην συνείδηση της Εκκλησίας ο κυρός Θεολόγος είναι Άγιος. Προσοχή μη καταντήσετε Αγιομάχος.

      Delete
    4. Αγιομάχος ?

      Δεν νομίζω ο οικουμενιστής Δράμας , οι Ιερώνυμοι Λαρίσης και αρχιεπίσκοπος , ο Βαρθολομαίος οτι αγαπούν περισσότερο τον Θεολόγο και τον π. Αθανάσιο απο εμένα ! Όχι δά ! Μά αυτοί πήγαν νά τους διαλύσουν το μοναστήρι ζώντος ακόμα του π. Αθανασίου και τώρα τους ευλαβούνται ? Άν δεν γνωρίζετε γεγονότα ρωτήστε νά μάθετε ! Απο πότε εμφανίστηκαν ως υπερασπιστές της αγιότητός των ? Μόλις πρίν 15 χρόνια κοιμήθηκε ο π. Αθανάσιος αμφότεροι ως σημεία αντιλεγόμενα . Τί είναι αυτό που τους έκανε ξαφνικά νά τους αγαπήσουν ? Είδαν κάποιο όραμα ? Πόση πιά πονηρία !

      Μήπως άραγε αυτές οι εξευτελιστικές γελοιότητες υποκινούνται απο αυτούς τους ιδίους που έγιναν βαποράκια της εν λόγω προσπάθειας της εκ των έσω αλώσεως ?

      Μένει νά διευκρινιστεί !

      Delete