Wednesday, October 6, 2021

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!!!



ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο συμμετείχαν, σήμερα, Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, στη συνεδρίαση στρογγυλής τράπεζας στην Αίθουσα Clementine του Βατικανού, με θέμα τον ρόλο της Θρησκείας στην Παιδεία, με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών.

Ο Πατριάρχης και ο Πάπας απηύθυναν χαιρετισμό όπως και οι εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων που είχαν προσκληθεί, μαζί με την αρμόδια εκπρόσωπο 

της UNESCO.

Βρήκαν τον τρόπο να προωθούν τον “λαϊκό οικουμενισμό” οι Οικουμενιστές. Στα διάφορα συνέδρια που διοργανώνονται με καθαρά κοσμικά και πολιτικά κριτήρια συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη για να προωθήσουν την ειρήνη, την ανοχή, την πολυπολιτισμικότητα, την ειρηνική συμβίωση των θρησκειών και των πολιτισμών κτλ.

Το παρών του στο συνέδριο για τους εκπαιδευτικούς έδωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και ο πολύς αρχιοικουμενιστής Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας. 

Ο Σεβασμιώτατος έχει πρόβλημα να συναγελάζεται με τον Πατριάρχη Βαρθολομάιο και τους άλλους Πρωθιεράρχες που αναγνώρισαν την 

Αυτοκεφαλία της 

Ουκρανίας. 

Δεν έχει, όμως, κανένα πρόβλημα να παρακάθεται σε επιτροπή η οποία προεδρεύεται από τον Πάπα Φραγκίσκο και στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο εκπρόσωποι χριστιανικών Ομολογιών αλλά και αλλόθρησκοι όπως ανάγλυφα δείχνει η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης.

Δεν έχει πρόβλημα, όμως, να συναγελάζεται ούτε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο κ. Ιλαρίωνας, αρκεί να προωθούνται οι στόχοι του Οικουμενισμού.

Ούτε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ούτε από το Πατριαρχείο Μόσχας αναμένουμε κάτι καλύτερο 

στον τομέα του 

Οικουμενισμού.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συμπεριφέρεται και ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρωσσίας και Έξαρχος στο Κίεβο της Εκκλησίας της Ρωσσίας κ. Ονούφριος.

Ενώ αρνείται πεισματικά και προκλητικά να έχει κοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπροσεύχεται και με τον Κιέβου Επιφάνιο και τον Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο και με αιρετικούς και με Ουνίτες και με αλλόθρησκους.

Ωραία συνέπεια μα την αλήθεια!

Όσο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν χρειάζονται σχόλια. Είναι οπαδός του πιο απαίσιου συγκρητισμού. Βαμμένος Οικουμενιστής μέχρι μυελού οστέων.

No comments:

Post a Comment