Friday, October 8, 2021

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΥΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΥΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε 5 νέους Μητροπολίτες στους ισάριθμους κενούς Θρόνους.


Για τους 4 εψηφισμένους αρχιερείς έχουμε είτε πολύ περιορισμένη, είτε καθόλου πληροφόρηση, για το πώς διάκεινται έναντι του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και των αιρέσεων.


Ο μόνος για τον οποίο έχουμε επαρκείς πληροφορίες είναι ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καστορίας Θεοφιλέστατος κ. 

Καλλίνικος.

Ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος μαθήτευσε παρά τους πόδας του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και στην συνέχεια μαθήτευσε επί σειράν δεκαετιών κοντά στον παραδοσιακό κορυφαίο θεολόγο της Εκκλησίας και διακεκριμένο αντιοικουμενιστή Ιεράρχη Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο.


Πρόκειται για αδιάβλητο κληρικό, παραδοσιακό αντιοικουμενιστή και με 

ουχί ευκαταφρόνητη 

θεολογική παιδεία.

Ταπεινά και υικά συγχαίρουμε τον Θεοφιλέστατο για την εκλογή του και προσευχόμαστε ο Άγιος Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης να χαριτώνει και να φωτίζει σε 

κάθε του βήμα το πνευματικό αυτό ανάστημα του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου.


Για τους άλλους 4 εψηφισμένους αρχιερείς -όπως ανέφερα- έχουμε 

περιορισμένη ή και 

καθόλου πληροφόρηση.

Ευχόμαστε να είναι και οι 4 αδιάβλητοι, παραδοσιακοί και αντιοικουμενιστές κληρικοί και να ευαρεστήσουν τον Κύριο με την διακονία τους.


Αν μελλοντικά πληροφορηθούμε ότι οι 4 άλλοι εψηφισμένοι αρχιερείς είναι ευλαβείς, παραδοσιακοί και αντιοικουμενιστές Ιεράρχες, θα επενέλθουμε με πολλή χαρά για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του ιστολογίου μας ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε κληρικούς με φόβο Θεού για να ποιμάνουν τους κενούς Θρόνους.

No comments:

Post a Comment