Sunday, October 10, 2021

ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

 

ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Συνεχίζουμε τον σχολιασμό του προλόγου του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου στο βιβλίο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου “Μυσταγωγία προσευχής κατά τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό”.


Αναφέρει ο Πανιερώτατος 

Λεμεσού:

5.) Εἶχε ταυτόχρονα πολλὴ ἐξυπνάδα ἀλλὰ καὶ πολλὴ ἁπλότητα. Μπο­ροῦσε καὶ ἕνα μικρὸ παιδάκι νὰ τὸν ξεγελάσει. Ἦταν τόσο καθαρὸς καὶ ἀθῶος, ποὺ δὲν μποροῦσε νὰ πονηρευτεῖ μὲ κανένα τρόπο. Αὐτὸ ἦταν ἐπακόλουθο καὶ τῆς πολλῆς του ἀγάπης.


ΣΧΟΛΙΟ: Πανιερώτατε Λεμεσού! 

Ειλικρινά ο Γκαίμπελς θα ζήλευε την κακοήθεια και την αδιστακτωσύνη σας. Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός όντως είχε πολλή εξυπνάδα και προπαντός πονηρία και πανουργία. Όπως ακριβώς και εσείς. 


Ήταν ένας από τους πιο πονηρούς και αδίστακτους ανθρώπους που γνώρισα στην ζωή μου. Μια πεποίθηση που συμμερίζονται πλείστοι όσοι τον γνώρισαν.


Η πονηρία, η αδιστακτωσύνη, ο υπολογισμός και η Θεομπαιξία ήταν η 

πυξίδα της πορείας του.

Η προσπάθειά σας να τον παρουσιάσετε ότι είχε την απλότητα και αθωότητα ενός μικρού παιδιού -λες και μιλάμε για τον άγιο Παύλο τον Θηβαίο τον απλούν ή τον Γέροντα Ενώχ τον Αγιορείτη- είναι φυσικά καταγέλαστη. 


Είναι προπαντός ενδεικτική του δικού σας ήθους και των χωρίς φραγμούς μεθοδεύσεων που μετέρχεστε για να πετύχετε την 

Αγιοκατάταξή του.

6.) Ἐκεῖνο ποὺ τὸν συνεῖχε ἦταν ἡ μεγάλη ἀγάπη του γιὰ τὸν Χριστό. Ἡ καρδία του ἦταν σὰν ἡφαίστειο, σὰν μία πυρκαγιὰ ποὺ καίει καὶ παφλάζει ἀπὸ τὴν ἔνταση καὶ τὴν δύναμη τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ, καὶ ἔπειτα ξεχύνεται πρὸς κάθε ἄνθρωπο καὶ ἀκόμη πρὸς ὅλη τὴν κτίση.


ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς Πανιερώτατε Λεμεσού. Δεν φείδεσθε ψεύδους για να προβάλετε ως Άγιο ένα φαύλο, Θεομπαίκτη και πλανεμένο. Προσπαθείτε με γλώσσα που παραπέμπει στην διδασκαλία του Αγίου Ισαάκ του Σύρου να προσδώσετε στον Γέροντά σας Αγιότητα που δεν είχε για να πετύχετε την Αγιοκατάταξή του.


Τόσο μεγάλη ήταν η αγάπη του προς τον Χριστό ώστε ούτε παιδιά δεν γλύτωναν από τα χέρια του.!!!


Με τέτοιες δυστυχώς αθλιότητες κινείστε για να γελοιοποιήσετε την πίστη μας με την αγιοκατάταξη ενός -συν τοις άλλοις- παιδόφιλου.


Συν Θεώ θα συνεχίσουμε.

No comments:

Post a Comment