Tuesday, February 11, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πληθαίνουν οι πληροφορίες, ότι επίκειται, σε λίγους μήνες, η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα (ίσως και στην Κύπρο). 

Ο αιρεσιάρχης του Βατικανού θα συμπορευθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Καβάλλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κόρινθο κτλ.), με πρόσχημα ότι θέλει να βαδίσει στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Οίκοθεν νοείται ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ματαιωθεί η επίσκεψη του Πάπα, ο οποίος, στην πορεία του θα συνοδεύεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. 

Αυτή η συμπόρευση θα δώσει στους Οικουμενιστές εξαίρετη ευκαιρία για να εμπεδώσουν τον "λαϊκό Οικουμενισμό", αφού οι απλοί πιστοί θα δημιουργήσουν την λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για κοινή πορεία τριών Πρωθιεραρχών, που ανήκουν δήθεν βασικά στην ίδια Εκκλησία, η οποία τιμά τον Απόστολο Παύλο.!!! 

Αν, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατον να ματαιωθεί η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις τις οποίες θα μαγαρίσει ο αιρεσιάρχης του Βατικανού με τους παράσπονδους Οικουμενιστές συνοδοιπόρους του, για να εκφραστεί με δυναμικό τρόπο η αντίθεση του λαού του Θεού στα οικουμενιστικά τεκταινόμενα.

Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αναλάβουν την πρωτοβουλία τα “Συνεργαζόμενα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία” Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λαρίσσης κτλ..

Σε παλαιότερες εποχές, πριν επικρατήσει η υστερία για το Ουκρανικό στην ομάδα του π. Θεόδωρου Ζήση, αυτό ήταν εύκολο να γίνει, επειδή η “Σύναξις κληρικών και Μοναχών” ανελάμβανε πρωτοβουλία, με μεγάλη επιτυχία.

Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, επειδή το Διευθυντήριο της Θεσσαλονίκης που προωθεί την δημιουργία Πανορθόδοξου Σχίσματος για το Ουκρανικό, υποβάθμισε δραματικά τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και έβαλε σαν αμετάθετο στόχο την προώθηση, εμβάθυνση και διεύρυνση του Πανορθόδοξου Σχίσματος της Εκκλησίας της Ρωσσίας, από όσες Εκκλησίες αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. 

Παρά ταύτα, κάποιος πρέπει αμέσως και χωρίς χρονοτριβή, να αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει συνταύτιση της πορείας των παραδοσιακών επισκόπων με άλλους συνειδητούς ορθόδοξους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς για να υπάρξουν μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις για την παπική επίσκεψη. 

Αλλοιώς, αν εκδηλωθεί κάποια υποτονική, σπασμωδική, μικρής έκτασης αναποτελεσματική αντίδραση, δεν θα ενοχλήσει ουσιαστικά τον Πάπα και τους συνοδοιπόρους του ή μπορεί και να τους δώσει την ευκαιρία να πουν: Ορίστε ποιοι αντιδρούν! Ελάχιστοι φανατικοί.!

1 comment:

  1. Εδω δεν μιλαμε για επισκεψη του Παπα στην Ελλαδα, αλλα για κοινη Αποστολικη περιοδια των τριων στα βηματα του Αποστολου Παυλου. Δεν ειναι απλα εμπεδωση του λαικου Οικουμενισμου, αλλα ισχυρος συμβολισμος Ενοτητος και κοινης πορειας προς την πληρη Εκκλησιαστικη Κοινωνια. Γινεται δηλαδη ψυχικη προετοιμασια με συμβολικο τροπο των πνευματικων ποιμνιων εκατερωθεν, για το ζητουμενο γεγονος της πληρους Ενοτητος και Εκκλησιαστικης Κοινωνιας.

    ReplyDelete