Tuesday, February 25, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΔΗΣΣΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΔΗΣΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα “Βήμα Ορθοδοξίας”: 

“Για ισλαμοφοβική ρητορική μίσους μηνύει Ιερέα της Λέσβου το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων μέσω του εκπρόσωπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτη Δημητρά.

Αιτία η ανοιχτή επιστολή του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευστρατίου Δήσσου του Ι. Ν. “Παμμεγίστων Ταξιαρχών” Μανταμάδου Λέσβου προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με την οποία τον καλεί να αναθεωρήσει την απόφασή του για δημιουργία κλειστής δομής στο νησί.”

Δεν θα σταθούμε στην φαιδρή μήνυση εναντίον του λαμπρού και παραδοσιακού αυτού κληρικού, ο οποίος με χρστιανική ευγένεια και ήθος επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παραμονή χιλιάδων μουσουλμάνων λαθροεισβολέων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο οποίοι σε περίπτωση που η Τουρκία θα επιτεθεί εναντίον της πατρίδας μας θα ενεργήσουν ως “πέμπτη φάλαγγα” εναντίον του Ελληνισμού.

Ο κ. Δημητράς -καλά να είναι ο άνθρωπος- μας διασκεδάζει με τις φαιδρότητές του, αφού έχει σηκώσει την πρακτική να μηνύει όλους τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα μας και γνοιάζονται για το μέλλον της Ελλάδας.

Πραγματικά κατεβάζουμε πολύ το επίπεδο όταν αναφερόμαστε σε αυτό το υποκείμενο.

Εκφράζουμε, όμως, την χαρά μας, διότι ο παραδοσιακός κληρικός π. Ευστράτιος Δήσσος υψώνει το ανάστημά του και λέγει τα πράγματα με το όνομά τους και έχει την ικανότητα και το κριτήριο να βλέπει ορθά τους κινδύνους.

Τέτοιους κληρικούς χρειάζεται η πατρίδα μας την φωνή των οποίων η κυβερνητικοί παράγοντες πρέπει να ακούουν με σεβασμό και με την δέουσα προσοχή.

No comments:

Post a Comment