Friday, February 28, 2020

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ!!!


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Ἡ Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία δηλοῖ διά τοῦ παρόντος ὅτι ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἡμῶν, τό Σάββατον, 29ην τ.μ. Φεβρουαρίου, καί ὥραν 4:00 μ.μ., θά χοροστατήσῃ κατά τόν Ἑσπερινόν διά νά εὐχαριστήσῃ καί δοξολογήσῃ τόν δωρεοδότην Θεόν ἐπί τῇ ἀγομένῃ τήν ἡμέραν ἐκείνην 80ῇ ἐπετείῳ τῶν γενεθλίων Αὐτοῦ, καλοῦνται δέ οἱ βουλόμενοι ὅπως προφρόνως προσέλθουν καί ἑνώσουν τάς προσευχάς των διά τήν ἄνωθεν ἱκάνωσίν Του εἰς τήν περαιτέρω συνέχισιν τῆς πρωθιεραρχικῆς διακονίας Του πρός τήν Ἐκκλησίαν καί τό Γένος.”

Πώς να σχολιάσουμε την αχαρακτήριστη αυτή Ανακοίνωση του Πατριαρχείου;

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εντελώς άκριτα σπεύδει να μιμηθεί όσους νεωτερισμούς και φαινόμενα εκκοσμίκευσης παρατηρούνται στο Βατικανό και στον Προτεσταντικό κόσμο. 

Τα φαινόμενα αυτά, ως γνωστόν, έχουν, επίσης, υιοθετηθεί από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, που ζούσαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι κομμουνιστές ήθελαν να αποκόψουν τους πιστούς από τον εορτασμό των ονοματηρίων τους για να χτυπήσουν την λαϊκή ευσέβεια και το δέσιμο του λαού με την Εκκλησία και τις παραδόσεις του. Γι’ αυτό πρόβαλαν φορτικά τον εορτασμό των γενεθλίων μια πρακτική εντελώς άγνωστη στην παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Αγγλοσαξωνική Δύση (αργότερα και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) υιοθέτησαν τον εορτασμό των γενεθλίων. 

Στις χώρες αυτές επικρατεί ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι πλέουν μέσα σε ένα ατέρμονα ωκεανό φιλαυτίας και ατομισμού. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία γι' αυτούς να γιορτάζουν την μέρα που γεννήθηκαν (όντως κοσμοϊστορικό γεγονός!!!), και όχι την ημέρα που γιορτάζει ο Άγιος του οποίου φέρουν το όνομα.!!!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όμως; Για ποιο λόγο υιοθέτησε αυτή την πρακτική;

Προφανώς επειδή, εκτός από οπαδός του πιο απαίσιου συγκρητισμού, είναι ένας βαθύτατα εκκοσμικευμένος και νεωτεριστής Πατριάρχης που γκρεμίζει αιωνόβιες παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Εξ όσων γνωρίζω ο Αθηναγόρας και ο Δημήτριος δεν έφτασαν σε αυτό σημείο του εξευτελισμού να μιμούνται την πρακτική των αιρετικών και των Σλαβικών Εκκλησιών που υιοθέτησαν τα γενέθλια εξαιτίας της αθειστικής στάσης των κομμουνιστικών καθεστώτων.

2 comments:

  1. Που ακριβώς είδατε εορτασμούς κ νεωτερισμους; εσπερινό κ προσευχή. Τι πιο ορθοδοξο; είδατε πουθενά τούρτες; Η ακόμη κ συλλείτουργα; ο Πατριαρχης ειναι κ άνθρωπος ξέρετε κ με όλα αυτά που τραβάει θέλησε με αφορμή την ημέρα της γεννήσεως του να προσευχηθεί στον εσπερινό κ να καλέσει τους πιστούς να παρακαλεσουν τον Θεό να τον ενισχύει; κι αυτό πια μεμπτό;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ κάποτε τον εκραζαν γιατί φορούσε παλτό!

      Delete