Thursday, February 6, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ
=====

Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”, την ακόλουθη Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλαδος:

“Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται.”

Σύντομη, αλλά τόσο περιεκτική και επί της ουσίας, η Ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις εκτρώσεις.

Μακάρι για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία, το έθνος και την κοινωνία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να κατέθετε την μαρτυρία της.

Η Ορθοδοξία δοκιμάζεται τα τελευταία 120 χρόνια από την παναίρεση του Οικουμενισμού. 

Πόσες Ανακοινώσεις ή Εγκυκλίους εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για το ζωτικό αυτό θέμα που απειλεί την Ορθοδοξία από τα συνθέμελα;

Μόνον ελάχιστοι Μητροπολίτες (εν οις οι Κονίτσης Ανδρέας, Κυθήρων Σεραφείμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Ακαρνανίας Κοσμάς, Γόρτυνος Ιερεμίας κτλ.) κατηχούν ορθόδοξα το ποίμνιό τους.

Η Ιερά Σύνοδος, όμως, γιατί ολιγωρεί να πράξει το καθήκον της;

Ευχής, μάλιστα, έργο θα ήταν αν η Ιερά Σύνοδος δεν γινόταν ο ουραγός, αλλά ο μπροστάρης των εξελίξεων.

Εννοώ, ότι αφού για το θέμα των εκτρώσεων ξεσηκώθηκε το Σύμπαν, επιτέλους αποφάσισε να μιλήσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. 

Χαιρετίζουμε μεν με ενθουσιασμό την παρέμβασή της, αλλά παρακαλούμε θερμά και υικά εφεξής να είναι οδηγός και όχι ουραγός των πνευματικών αγώνων.

No comments:

Post a Comment