Wednesday, February 19, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΑΡΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΑΡΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε τις δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Ιεροθέου αναφορικά με τον ορθόδοξο χαρακτήρα  του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Ένα μεγάλο εύγε -από τα βάθη της καρδιάς μας- στον  Σεβ. Ιερισσού για την ευθαρσή και ξεκάθαρη θέση του! 

Αν όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος έκαναν παρόμοιες δημόσιες παρεμβάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα. 

Ομόφωνα η Ιεραρχία αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του οικουμενιστικού - θρησκειολογικού μαθήματος των θρησκευτικών του κ. Γιαγκάζογλου και της ασεβούς συμμορίας του.

Σε κάθε περίπτωση την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας ανέτρεψε, με υπόγειες αλλά και δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μαικήνας και το εφαλτήριο των ΚΑΙΡΟΣκόπων με την ισχυρή αρωγή του Μεσσηνίας, του Ύδρας και δύο ή τριών άλλων παράσπονδων Μητροπολιτών.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο όλοι οι Ιεράρχες να μιλήσουν δημόσια υπέρ του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών.

Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει τα ορθά μηνύματα η κυβέρνηση ώστε να προβληματιστεί και να μην υποκύπτει στις σκοτεινές ραδιουργίες του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του μεγάλου και ουσιαστικού εχθρού του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών.

Και πάλιν εύγε, Σεβασμιώτατε, Ιερισσού!

No comments:

Post a Comment