Friday, September 20, 2019

ΛΙΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΛΙΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====


Η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών των ΚΑΙΡΟΣκόπων, του Γιαγκάζογλου, του Φίλη, του Γαβρόγλου και του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερώνυμου είναι αντισυνταγματικά.

Ως εκ τούτου, αργά ή γρήγορα, είναι μονόδρομος για το Υπουργείο Παιδείας η πλήρης αντικατάστασή τους ή η ριζική αναμόρφωσή τους.

Αυτό -φυσικά- δεν σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέθεσε τα όπλα. Δεν έχουμε ίχνος αμφιβολίας ότι θα πολεμήσει ανενδοίαστα μεθοδικά και ύπουλα την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας. 

Θα προσπαθήσει, παντί σθένει, με νύχια και με δόντια, να καθυστερήσει την απόσυρση των Οικουμενιστικών Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που εξεπόνησαν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι, ο Γιαγκάζογλου, ο Φίλης και ο Γαβρόγλου. 

Στόχος των νέων Προγραμμάτων Σπουδών είναι η απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών και η μετατροπή του σε Οικουμενιστικό θρησκειολογικό μάθημα που δεν θα επιτρέπει στα Ελληνόπουλα να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους.

Η πρώτη Σιβυλλική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μετά την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι ο Ιερώνυμος θα παίξει τα ρέστα του μέχρι τέλους.

No comments:

Post a Comment