Wednesday, September 18, 2019

ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΟΡΦΟΥ;


ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΟΡΦΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μέχρι πριν δύο - τρία χρόνια, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, κυριαρχούσε στον ιστοχώρο.

Βίντεο των ομιλιών του κυκλοφορούσαν παντού και τα χριστιανικά ιστολόγια ανέβαζαν συνεχώς ομιλίες του.

Ξαφνικά, πριν περίπου δύο ή τρία χρόνια, η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Οι ομιλίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου αναδύθηκαν στο διαδίχτυο κυριαρχικά και τα χριστιανικά ιστολόγια ανέβαζαν σχεδόν καθημερινά ομιλίες του για όλα τα θέματα.

Στις ομιλίες του ο Πανιερώτατος Μόρφου επικεντρώνεται -κατά κανόνα- στις προφητείες σύγχρονων Γερόντων. 

Αναφέρεται, επίσης, συχνά σε άγιες μορφές που γνώρισε εκ του σύνεγγυς.

Ως γνωστόν οι προφητείες και οι σύγχρονοι Γέροντες ενδιαφέρουν πολλούς. 

Έτσι η δημοφιλία των βίντεο με τις ομιλίες του Πανιερώτατου Μόρφου αυξήθηκε κατακόρυφα και επισκίασε -σε πολύ μεγάλο βαθμό- το ενδιαφέρον των πιστών για τις ομιλίες του Πανιερώτατου Λεμεσού.

Τα πράγματα, όμως, έγιναν ακόμη πιο σοβαρά για ορισμένους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Κύπρου με την παραίτηση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.

Ως εικός, οι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου ανησύχησαν σφόδρα με την εξέλιξη.

Θεώρησαν -πιθανώτα όχι άδικα- ότι η παραίτηση του Πανιερώτατου Κιτίου ήταν η αρχή των εξελίξεων που θα οδηγούσε στην αλλαγή της σύνθεσης της Ιεραρχίας, ώστε να ακολουθήσει η παραίτηση του Μακαριώτατου κ. Χρυσόστομου και η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού προσπάθησε να προωθήσει την υποψηφιότητα του Θεοφιλέστατου Νεαπόλεως Πορφύριου για την Μητρόπολη Κιτίου.

Συνάντησε, όμως, την γρανιτένια αποφασιστικότητα του Μητροπολίτη πρώην Κιτίου Χρυσόστομου, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και των άλλων Συνοδικών.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, όμως, είναι μεγάλος τακτικιστής. 

Όταν διαπίστωσε ότι η υποψηφιότητα του Θεοφιλέστατου Αρσινόης -και νυν Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριου- ήταν ακαταμάχητη, έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο συναλλαγής με τον Θεοφιλέστατο Αρσινόης και νυν Πανιερώτατο κ. Νεκτάριο.

Υποσχέθηκε να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Νεκτάριου, αλλά με τον όρο ότι στην Μητρόπολη Κιτίου θα αλωνίζουν ανενόχλητοι οι Βατοπαιδινοί.

Ως γνωστόν ο Πανιερώτατος Λεμεσού και οι Βατοπαιδινοί έχουν τεράστια επιρροή στην Μητρόπολη Κιτίου, επειδή δεκάδες αξιόλογοι κληρικοί εξαρτούνται πνευματικά από τον Πανιερώτατο Λεμεσού και τους Βατοπαιδινούς.

Γι’ αυτό ο Θεοφιλέστατος Αρσινόης -και νυν Μητροπολίτης Κιτίου- Νεκτάριος ενέδωσε και απεδέχθη την προταθείσα συναλλαγή.

Η δέσμευση αυτή θα αρχίσει να υλοποιείται λίαν προσεχώς, με την έλευση του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στην Κύπρο, και δη στην Μητρόπολη Κιτίου και στην Μητρόπολη Ταμασού.

Παρόλες τις δεσμεύσεις του Πανιερώτατου Κιτίου, οι Κυκκώτες και ο Πανιερώτατος Λεμεσού, ανησυχούν ότι, όταν θα γίνει η δεύτερη φάση των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, η ψήφος του Μητροπολίτη Κιτίου δεν θα ευνοήσει την υποψηφιότητά τους, επειδή -συν τοις άλλοις- ο Πανιερώτατος Κιτίου είναι πνευματικός αδελφός του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου.

Άρα οι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου έχουν ακόμη ένα πολύ σοβαρό λόγο να φοβούνται τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου.

Γι’ αυτό οι δηλώσεις του Πανιερώτατου κ. Νεόφυτου για την ομοφυλοφιλία και τις εκτρώσεις, τους έδωσαν την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να στοχοποιήσουν τον Πανιερώτατο Μόρφου, να τον εξευτελίσουν, να τον γελοιοποιήσουν, να τον διασύρουν και να αχρηστεύσουν έτσι την υποψηφιότητά του και την όποια δυνατότητά του να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών.

Απομένει να δούμε πώς ακριβώς ορισμένοι δελφίνοι ενήργησαν για να εξοντώσουν τον Πανιερώτατο Μόρφου.

No comments:

Post a Comment