Saturday, September 21, 2019

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ENANTION TOY ΟΡΘΟΔΟΞΟY ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ENANTION TOY ΟΡΘΟΔΟΞΟY ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου
=====

Διάβασα, με πραγματική οργή, αλλά όχι έπληξη, το άρθρο του Οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, που επιγράφεται “Η αυτοκριτική μας με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ”. 

Το άρθρο ασκεί αυστηρή κριτική στην απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως συντάσσεται σαφώς με το θρησκειολογικό και οικουμενιστικό φρόνημα που διαπνέουν τα Προγράμματα Σπουδών των Γαβρόγλου, Φίλη, Γιαγκάζογλου, ΚΑΙΡΟΣκόπων, Μεσσηνίας και του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερώνυμου γνωστού και ως ΣΥΡΙΖΩνυμου.

Στο κατάπτυστο άρθρο του, ο Οικουμενιστής και καθαιρετέος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, αντί να δοξάζει τον Θεό, επειδή η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας βάζει φραγμό στην απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών, που επιχειρούν τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, κακίζει τους Ιεράρχες και τους θεολόγους που επιδιώκουν τα παιδιά μας να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους και όχι τις δοξασίες των άλλων Ομολογιών και θρησκειών.!!!

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του άρθρου, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, είναι ότι ο κακόδοξος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αποδεικνύει περίτρανα αυτό που γράψαμε μόλις χθες.

Είναι ανοησία μεγέθους να νομίζουμε ότι οι συνωμότες Ιερώνυμος Λιάπης, Μεσσηνίας, Αλεξανδρουπόλεως, ΚΑΙΡΟΣκόποι, Γιαγκάζογλου, ΣΥΡΙΖΑίοι κτλ. θα καταθέσουν τα όπλα μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως -χωρίς κανένα δισταγμό- απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και της λέγει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να συνδράμουν για να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Τις τελευταίες μέρες, με πλήρη απογοήτευση, διάβασα πολλά άρθρα, που αποδίδουν ΜΟΝΟΝ στους μασώνους, στις “σκοτεινές δυνάμεις”, στην υπουργό παιδείας, στον πρωθυπουργό, στην "Νέα Δημοκρατία”, στον Σόρος, στην "Ένωση αθέων", κτλ., κτλ., κτλ. την συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας. 

Το απογοητευτικό είναι ότι οι συντάκτες των πιο πάνω άρθρων φρόντισαν επιμελώς να αφήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο απυρόβλητο.

Αυτό φυσικά διευκολύνει τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσει να υποσκάπτει ανενόχλητος τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μόνον το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” -απολύτως προς τιμήν του- είχε την εντιμότητα και την ευθυκρισία να καταλογίσει μεν ευθύνες στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να αφήσει στο απυρόβλητο τον πρωτουργό της απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών, Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης Ιερώνυμο Λιάπη.

Ελπίζω, ότι τουλάχιστον τώρα, που διαβάσαμε το κατάπτυστο άρθρο του Σεβ. Αλεξανδροπόλεως, να συνειδητοποιούμε όλοι ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

1 comment:

  1. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι σε μερικούς Ιεράρχες, την ώρα της χειροτονίας τους, Το Παναγιον Πνεύμα ο Θεός, ούτε καν πέρασε ξοφαλτσα από αυτούς, που δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη θρησκευτική μόρφωση και θεολογική ορθόδοξη παιδεία, ούτε αμεμπτη ζωή, αλλά είναι στυγνοι καριεριστες, συνθηματολογοι, ανάξιοι να παρίστανται έμπροσθεν του Αγίου θυσιαστηριου,βάρκες που αρμενίζουν όπου το πνεύμα του κόσμου φυσά............. Άκρα συγκαταβασις ο Θεός υπέρ της εκκλησίας Του. Άραγε είναι διάδοχοι των αγίων αποστολών; ! Η μάλλον των φαρισαιων του καιρού εκείνου...... Βέβαια αυτό ισχύει για όλους μας, όταν αμαρτανουμε,μετάνοια

    ReplyDelete