Monday, September 16, 2019

ΓΙΑΤΙ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ;


ΓΙΑΤΙ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ορισμένοι εκπλήττονται με το λυντσάρισμα που υφίσταται ο Σεβ. Ναυπάκτου από τον σεβαστό, σεπτό, προσφιλή και αγαπητό π. Βασίλειο Βολουδάκη, τον Μακρακιστή.

Μου προξενεί πραγματικό αποτροπιασμό το λυντσάρισμα του Σεβασμιώτατου Ναυπάκτου. 

Ουδόλως, όμως, εκπλήττομαι για την στάση του σεβαστού πατρός των Εξαρχείων.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανέβει κάποιος ψηλά.

Ο πρώτος είναι ο ορθόδοξος τρόπος. Δηλαδή ο άνθρωπος καθαρίζει τα πάθη του. Αν επιπλέον έχει αξιόλογη θεολογική κατάρτιση και ουσιαστική γνώση της εν Χριστώ Ιησού πνευματικής ζωής, γίνεται μαγνήτης έλξης ψυχών και συνεργός του Χριστού στην σωτηρία των ανθρώπων.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να ανέβει κάποιος ψηλά (με κοσμικά κριτήρια εννοώ).

Διασύρει αδίστακτα και χτυπά πισώπλατα όλους όσους είναι ανώτεροί του στο ήθος, στην θεολογική κατάρτιση, στους ασκητικούς αγώνες.

Ο σεβαστός πατήρ των Εξαρχείων ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα την δεύτερη τακτική.

Καταρχήν κατόρθωσε -κατόρθωμα να σου πετύχει!- να εκδιώξει -με την σκαιή συμπεριφορά του- από την συντακτική επιτροπή του “Ορθοδόξου Τύπου”, όλους ανεξαίρετα τους αξιόλογους κληρικούς που την απάρτιζαν.

Συμπεριφέρθηκε με ταπεινωτικό τρόπο στον π. Σαράντη, χτύπησε με ασέβεια και πρωτοφανή σκληρότητα τον π. Θεόδωρο Ζήση και έφερε με τις μαλαγανιές του τον π. Γεώργιο Μεταλληνό εκεί που τον ήθελε, ώστε να μη συνιστά κίνδυνο για τον ίδιο.
Η εκδίωξη όλων των προσωπικοτήτων που απάρτιζαν την εκδοτική του “Ορθοδόξου Τύπου” δεν ήταν αρκετή για τον π. Βασίλειο τον σεβαστό και αγαπητό.

Αντιλαμβάνεται -ο δυστυχής- ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου είναι εξέχουσα θεολογική προσωπικότητα που επισκιάζει ολοκληρωτικά το μόλις μέτριο θεολογικό εκτόπισμα του σεβαστού π. Βασιλείου.

Γι’ αυτό τον χτυπά με λύσσα ανελέητα, αλλά και για ένα άλλο λόγο.

Ως γνωστόν ο σεβαστός και αγαπητός πατήρ Βασίλειος -ο Μακρακιστής- διακατέχεται από εμμονές και ιδεοληψίες. 

Μία από αυτές είναι το φονικό του μίσος εναντίον του Οικουμενικού Θρόνου ως θεσμού.

Προφανώς ο Σεβ. Ναυπάκτου δεν συμμερίζεται την λύσσα του σεβαστού και αγαπητού πατρός Βασιλείου εναντίον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Άρα, και από αυτήν την άποψη, ο σεβαστός π. Βολουδάκης θεωρεί τον Σεβ. Ναυπάκτου μεγάλο εμπόδιο στην ιδεοληψία του εναντίον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ω εκ τούτου χτυπά ανελέητα τον Σεβασμιώτατο χωρίς φυσικά να τον ενδιαφέρει το μεγάλο κακό που προξενεί στην Εκκλησία.

Και ερχόμαστε στο ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης: Ποιος θα διώξει κλωτσηδόν από τον "Ορθόδοξο Τύπο" τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη;

"That is the question", όπως θα έλεγε ο Άμλετ.

5 comments:

  1. Λυπάμαι πολύ κ. Τελεβάντο , αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ! Δέν συμφωνώ σε δύο σημεία . Πρώτον οτι ο π. Βολουδάκης απομάκρυνε την συντακτική επιτροπή του " ορθοδόξου τύπου " απαρτιζόμενη απο τις προσωπικότητες που αναφέρατε . Πιο πιθανό είναι ο κ. Τραμπούλης , μία προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους και ανεπίδεκτη χειραγώγωσης , μέ το ευρύ του εκτόπισμα είναι εύλογο νά ακύρωσε αξιοκρατικά όλους αυτούς που αναφέρατε . Περί αυτού ουδεμία αμφιβολία έχω ! Κατα την γνώμη σας ποιός είναι ο
    επικρατέστερος και η πλέον κυρίαρχη προσωπικότητα ; Ο π. Θεόδωρος Ζήσης , ο π. Σαράντης , ο π. Γεώργιος Μεταλκηνός ή ο κ. Τραμπούλης ;

    Αναφέρω μόνο μία γενική διαπίστωση άσχετη μέ το θέμα που κουβεντιάζουμε . Γενικώς μέσα σε συλλόγους και επιτροπές επιβιώνουν αυτοί πιυ έχουν το μεγαλύτερο θράσος !

    Δεύτερον διαφωνώ οτι ο π. Βολουδάκης τα έβαλε μέ τον Ναυπάκτου για τους ευτελείς λόγους που αναφέρατε .Πού το στηρίζετε αυτό ; Πιστεύω οτι ο π. Βολουδάκης τα έβαλε μέ τον Ναυπάκτου επειδή θέλει νά κερδήσει μερικούς πόντους στην αγιότητα και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό ! Ούτε νά αγιάσει κανείς δεν μπορεί !

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Σημαντική και αποκαλυπτική η παρέμβασή σας, κυρία Λωρίτου.

      Ωστε ο δόλιος ο κ. Τραμπούλης φταίει για όλα, που προσπαθεί να φάει ένα κομμάτι ψωμί, ενώ ο σεβαστός π. Βασίλειος είναι αθώα περιστερά;

      Πω! πω!

      Άδικα, λοιπόν, απέδωσα όσα συμβαίνουν στον "Ορθόδοξο Τύπο" στον σεβαστό Γέροντα Βασίλειο.

      I take your word for it, κυρία Λωρίτου, and I stand corrected!

      Mea culpa! Mea culpa! Mea maxima culpa.

      Τώρα που ξέρω την αλήθεια θα αφήσω τον σεβαστό π. Βασίλειο να αγιάσει, όπως εισηγείστε.


      Delete
  2. https://apologhtika.blogspot.com/2019/09/blog-post_17.html
    ένα δειγμα πως η πολιτική τοποθέτηση περνάει και στα πνευματικά!

    ReplyDelete
  3. https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/31675-ioanninon-majimos-kaneis-den-thelei-ena-sxisma

    ReplyDelete