Thursday, September 26, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ευτυχώς που δημοσιογραφεί στον ιστοχώρο ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης, που έχει την παρρησία, αλλά και την ευθυκρισία, να λέγει τα πράγματα με το όνομά τους.

Παρόλον ότι δεν έχει πτυχίο θεολογίας λίγοι θεολόγοι κατανοούν τα εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα, όπως ο ίδιος. Ταυτόχρονα είναι πολύ καλός χειριστής του λόγου και έχει την ικανότητα να λέγει λίγα, αλλά ουσιαστικά, για το κάθε θέμα.

Τα ίδια ισχύουν για τον κ. Βασίλη Κερμενιώτη, χωρίς να είμαι βέβαιος αν έχει ή αν δεν έχει πτυχίο θεολογίας.

Αυτό -φυσικά- δεν σημαίνει ότι μπορώ πάντοτε να συμφωνώ κατ’ ανάγκην με τις εκτιμήσεις τους, αλλά ακόμη και όταν διαφωνώ ξέρω πως έχω να κάνω με ανθρώπους που φοβούνται τον Θεό. 

Τον τελευτάιο καιρό γράφτηκε (και τι δεν γράφτηκε;) για τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που αφορούν την αντισυνταγματικότητα των νέων βιβλίων των Φίλη, Γαβρόγλου, Γιαγκάζογλου και ΚΑΙΡΟΣκόπων. 

Όλα ορθά και εύστοχα. 

Πλην, όμως, τα 99% των σχετικών άρθρων των παραδοσιακών αρθογράφων άφησαν επιμελώς στο απυρόβλητο τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης, τον και πρωτουργό της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε οικουμενιστικό - θρησκειολογικό αχταρμά.

Ευτυχώς ο κ. Νάνης δεν χαρίζεται σε κανένα που ασελγεί σε βάρος της πίστης μας και λέγει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης που θα διαβάσει το άρθρο του που δημοσιεύσαμε σε πρόσφατη ανάρτηση.

1 comment:

  1. Συγχαρητήρια στούς αδελφούς κ. Λυκούργο Νάνη , κ. Β. Κερμενιώτη , καθώς και σε όλους τους αδελφούς επωνύμους και ανωνύμους που αρθρογραφούν και σχολιάζουν στά ορθόδοξα ιστολόγια . Δεν πρέπει νά μας καταπίνει ο εφησυχασμός !

    ReplyDelete