Thursday, September 26, 2019

ΠΩΣ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ;


ΠΩΣ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είδαμε, σε πρόσφατο άρθρο, για ποιο λόγο οι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου φοβούνται τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, εν όψει των επικείμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών στην Εκκλησία της Κύπρου.

Σήμερα θα αναλύσουμε πώς και ποιοι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου ενήργησαν για να καταρρακώσουν το κύρος του Πανιερώτατου Μόρφου, ώστε να καταστεί ακίνδυνος, για τους ίδιους, στις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Ποιοι ήταν φυσικό να θέλουν να εξοστρακίσουν, από το προεκλογικό προσκήνιο, τον Πανιερώτατο Μόρφου;

Ποιοι άλλοι εκτός από τις δύο ισχυρές ομάδες της Ιεραρχίας, οι οποίες έχουν μεγάλο έρεισμα μεταξύ των πιστών;

Αφενός μεν η ομάδα του ικανώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου -του και κυριώτερου διεκδικητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου- και η ομάδα των Κυκκωτών με προβεβλημένα στελέχη τους Πανιερώτατους Κύκκου Νικηφόρο, Ταμασού Ησαία και Κυρηνείας Χρυσόστομο.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων εναντίον του Πανιερώτατου Μόρφου -φυσικά- είχε ο καταφανώς ευφυέστερος και ικανώτερος όλων, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, ένας πολυτάλαντος κληρικός και μεγάλος τακτικιστής, ο οποίος -ως εικός- φρόντισε να μην είναι ευδιάκριτα τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Την ώρα που τηλεφωνούσε στον Πανιερώτατο Μόρφου για να του εκφράσει την συμπάθεια και την συμπαράστασή του, για τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του για τις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία, οργάνωνε μεγάλης έκτασης επιχείρηση καταρράκωσης του κύρους του Πανιερώτατου Μόρφου.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ
___________

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, τα κάστανα από την φωτιά κλήθηκε να βγάλει ο πάντοτε πρόθυμος -άγνωστο το γιατί- να κάνει εκδουλεύσεις στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

Θα θυμάστε ότι, πριν λίγους μήνες, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού ήθελε να χειροτονήσει άνθρωπο με κώλυμα ιερωσύνης.

Δεν τον χειροτόνησε, όμως, ο ίδιος, ούτε ανέθεσε στον βοηθό του επίσκοπο -Θεοφιλέστατο Αμαθούντος κ. Νικόλαο- να κάνει την χειροτονία, επειδή δεν ήθελε να ξεσηκώσει εναντίον του κατακραυγή. 

Γι’ αυτό προσκάλεσε τον πρόθυμο Μητροπολίτη Κυρηνείας να χειροτονήσει τον ανάξιο κληρικό, ο οποίος και απεδέχθη ασμένως την πρόσκληση!!!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ
__________

Ο πιο χρήσιμος και ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος στον ιστοχώρο, είναι ο χαλκέντερος Σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ, που συνδέεται στενά -if you know what I mean- με την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την ακτήμονα, από την οποία προέρχεται και ο Πανιερώτατος Λεμεσού.

Ο Σεβ. Προικοννήσου είναι ένας ακούραστος άνθρωπος με αξιοθαύμαστες συγγραφικές ικανότητες. Αμφιβάλλω ζωηρά αν υπάρχει στις μέρες μας δεινότερος χειριστής της Ελληνικής γλώσσας από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωσήφ. 

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Κατόρθωσε -σε ελάχιστο χρόνο- να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό αρνητικό κλίμα εναντίον του Πανιερώτατου Μόρφου στον ιστοχώρο στέλλοντας στα παραδοσιακά ιστολόγια τα κατάλληλα σχόλια με διάφορα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί, όπως είναι η πάγιά του τακτική.

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΣΗΦΙΤΩΝ
_______

Επίσης! Ισχυρός παράγοντας των Κυκκωτών και του Πανιερώτατου Λεμεσού αναγκάστηκε να φύγει από την Αρχιεπισκοπή όταν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξελέγη ο Μακαριώτατος κ. Χρυσόστομος.

Απεχώρησε με βαριά καρδιά και εργοδοτήθηκε σε επιτελική θέση από τους Κυκκώτες.

Ο εν λόγω παράγοντας διαδραμάτισε πιλοτικό ρόλο για να συναφθεί συμμαχία των Κυκκωτών και του Πανιερώτατου Λεμεσού με στόχο να κατορθώσουν, με συντονισμένες ενέργειες, να καταλάβουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Πέραν αυτού, ο εν λόγω παράγοντας έχει προσωπική βεντέττα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο εξαιτίας του τρόπου που εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Αρχιεπισκοπή άμα τη εκλογή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Πρόκειται για πολύ ικανό άνθρωπο και γι’ αυτό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία εναντίον του Πανιερώτατου Μόρφου. Είναι δεινός αντίπαλος (formidable opponent), που ξέρει πώς να καταφέρει καίρια πλήγματα στους αντιπάλους του. Όποιος τα βάλει μαζί του πρέπει να γνωρίζει ότι η αρχή του είναι “Θέλω να είμαι σεβαστός στους φίλους και φοβερός στους αντίπαλους.” 

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
_________

Καρδιακός φίλος του εν λόγω παράγοντα, που ζει στην Αμερική και διακεκριμένος ιατρός, μου τηλεφώνησε για να μου δώσει ιατρικά στοιχεία με τα οποία καταρρίπτεται η άποψη ότι με τον ανώμαλο έρωτα του αντρογύνου μπορεί να προκύψει ομοφυλόφιλο παιδί.

Δεν έχω καμία ιατρική παιδεία -και όπως γνωρίζουν οι καλοί αναγνώστες του ιστολογίου-, αποφεύγω συστηματικά να εκφέρω γνώμη για επιστημονικά θέματα.

Το ερώτημα -φυσικά- είναι για ποιο λόγο ο διακεκριμένος αυτός ιατρός δεν κατέθεσε την επιστημονική του γνώση για το θέμα και μου τηλεφώνησε από την Αμερική για να με παροτρύνει να εκφράσω γνώμη για επιστημονικά θέματα;!!!

Η απάντηση -φυσικά- είναι προφανής. Ναι μεν οι αντίπαλοι του Μητροπολίτη Μόρφου ήθελαν διακαώς να τον καταστήσουν ακίνδυνο για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, αλλά δεν ήθελαν να αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ
_________

Η αναφορά του Πανιερώτατου Μόρφου για τις εκτρώσεις και για τον τρόπο που μεταδίδεται η ομοφυλοφιλία ήταν ατυχής. 

Λίγο πριν κάνει αναφορά στο θέμα ο Πανιερώτατος Μόρφου η Κύπρος -και όχι μόνον- συνταρασσόταν για πολλούς μήνες εξαιτίας των αποκαλύψεων του κατά συρροήν δολοφόνου Νίκου Μεταξά, άλλως “Ορέστη”.

Επομένως δεν υπήρχε απολύτως καμία σκοπιμότητα να διασυνδέσει ο Πανιερώτατος την επιβεβλημένη καταδίκη των εκτρώσεων με τις δολοφονίες του κατά συρροήν δολοφόνου, διότι θα δημιουργούσε αμέσως αντιδράσεις και, αντί ο κόσμος να δώσει προσοχή στην καταδίκη των εκτρώσεων, θα έστρεφε την προσοχή του στον κατά συρροήν δολοφόνο.

Όπερ και εγένετο.

Επίσης, δεν είναι ορθό να γενικεύουμε την εξειδικευμένη ποιμαντική ενός Αγίου.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Εικάζω -χωρίς φυσικά να γνωρίζω με ακρίβεια- ότι κάποιο αντρόγυνο, που παρίστανε το ευσεβές και Θεοφοβούμενο, πήγε στον Άγιο Πορφύριο και του εξέφρασε παράπονο για την δοκιμασία που τους έστειλε ο Θεός, επειδή το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο.

Οπότε ο Άγιος, με το μεγάλο χάρισμα που είχε να βλέπει τα πάντα μέσα στην ψυχή των ανθρώπων, τους ανακάλεσε στην τάξη και τους είπε ότι δεν είναι ορθό να επιρρίπτουν στον Θεό την ομοφυλοφιλία του παιδιού τους, επειδή οι ίδιοι έκαναν ανώμαλο έρωτα παρόλον ότι παρουσίαζαν τον εαυτό τους ως ευσεβείς και θεοφοβούμενους και γι’ αυτό ο Θεός επέτρεψε να έχουν αυτό το πρόβλημα με το παιδί τους.

Γι’ αυτό αντενδείκνυται να παρουσιάζουμε ως γενικό κανόνα την εξειδικευμένη ποιμαντική ενός Αγίου.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ;
_________

Οι λόγοι για τους οποίους δεν δημοσιοποίησα αμέσως τις απόψεις μου για τις δηλώσεις του Πανιερώτατου είναι οι ακόλουθοι:

1.) Ήλπιζα, ότι το σκάνδαλο, που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Πανιερώτατου, θα ξεφούσκωνε σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Άρα, σε τι θα ωφελούσε η παρέμβασή μου;

2.) Όλη την μακρά περίοδο που τήρησα σιγή βρισκόμουν υπό καθημερινή στενή πολιορκία με στόχο να εξωθηθώ να δημοσιοποιήσω τις θέσεις μου για τις δηλώσεις του Πανιερώτατου Μόρφου. 

Αναφέρομαι σε σχόλια που μου έστελλε ο Σεβασμιώτατος Προικοννήσου, αυτά που μου έλεγε τηλεφωνικά ή διά ζώσης άνθρωπος του Μητροπολίτη Λεμεσού, το τηλεφώνημα του διακεκριμένου ιατρού από την Αμερική κτλ..

Αφού, λοιπόν, έβλεπα ότι με εξωθούσαν πιεστικά και με κάθε τρόπο, τόσο προκλητικά, να χτυπήσω τον Πανιερώτατο Μόρφου, δεν ήθελα να αναφερθώ στο θέμα.

3.) Το κυριώτερο! Οι επιθέσεις εναντίον του Πανιερώτατου Μόρφου είχαν αρχίσει σαν καζούρα, αλλά αμέσως ύστερα αποκάλυψαν το στυγνό τους πρόσωπο. Κατέστη φανερόν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασκούσαν κριτική στον Πανιερώτατο Μόρφου δεν είχαν απλά αντίρρηση για την συγκεκριμένη αναφορά του Πανιερώτατου για τον κατά συρροήν δολοφόνο και τον λόγο για τον οποίο γεννιούνται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά διαμφισβητούσαν ανοιχτά και προκλητικά την διδασκαλία της Εκκλησίας για τις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία.

Γι’ αυτό δίσταζα να καταθέσω τις επιμέρους αντιρρήσεις μου για τις δηλώσεις του Πανιερώτατου Μόρφου, επειδή δεν ήθελα να με παρεμηνεύσουν ότι ταυτίζομαι με όσους χτυπούσαν την διδασκαλία του Ευαγγελίου.


ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΜΟΥ;
__________

Τους δισταγμούς μου ξεπέρασα, ύστερα από τρείς περίπου βδομάδες, για τους ακόλουθους λόγους:

1.) Ο θόρυβος και ο σκανδαλισμός δεν είχε ακόμη κοπάσει, όπως αρχικά ήλπιζα. Τουναντίον! Καθημερινά οι εφημερίδες της Κύπρου και τα μέσα κοινωνικής διχτύωσης συζητούσαν το θέμα με πολύ δηκτικά και κακεντρεχή σχόλια για τον Πανιερώτατο και κατεβλήθη προσπάθεια να σύρουν τον Πανιερώτατο στα δικαστήρια.!!!

2.) Με επισκέφθηκε μια ευλαβέστατη μητέρα, που έχει ομοφυλόφιλο παιδί και διαπίστωσα τον πόνο και την οδύνη της εξαιτίας των δηλώσεων του Πανιερώτατου Μόρφου για τον τρόπο που γεννιούνται οι ομοφυλόφιλοι, και 

3.) Διάβασα εμπεριστατωμένο άρθρο του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Φώτιου και συνειδητοποίησα ότι η σιωπή μου δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
______

Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για όσα συμβαίνουν εκ μέρους ορισμένων δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Μου προκαλεί αποτροπιασμό ο καννιβαλισμός που δείχνουν ορισμένοι Ιεράρχες, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος πάσχει από σοβαρή ασθένεια και θα πεθάνει και έτσι θα κενωθεί ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος, για να τον καταλάβουν.

Τον ίδιο αποτροπιασμό αισθάνομαι όταν διαπιστώνω πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι δελφίνοι, που καταρρακώνουν αδίστακτα το κύρος του συνεπισκόπου τους, ώστε να τον καταστήσουν ακίνδυνο για τις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν στην Εκκλησία.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ;
__________

Προπαντός δεν κατανοώ για ποιο λόγο ανησυχεί ο Πανιερώτατος Λεμεσού. 

Αν, όντως, έχει συνομολογηθεί συμφωνία Κυκκωτών και Ιωσηφιτών για να τον εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τότε η εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο είναι μαθηματικά εξασφαλισμένη.

Από τότε που επέστρεψα στην Κύπρο μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πλειάδα καλών κληρικών, που εξαρτούνται πνευματικά -άμεσα ή έμμεσα- από τον Πανιερώτατο Λεμεσού. Ταυτόχρονα προσκύνησα στις 4 ανδρώες και σε δύο γυναικείες Μονές που εξαρτούνται από τον Πανιερώτατο κ. Αθανάσιο και αποκόμισα πολύ θετικές εντυπώσεις. Το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί είναι αξιοθαύμαστο.

Επομένως, γιατί χρειάζεται να μετέρχεται τόσο απαράδεκτες μεθόδους για να αναρριχηθεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, τοσούτον μάλλον εφόσον η εκλογή του -με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα- είναι σχεδόν βεβαία, αν όχι μαθηματικά εξασφαλισμένη;


ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ
______

Και κάτι τελευταίο! 

Προσπάθησαν ορισμένοι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, με τους παρατρεχάμενούς τους, να καταστήσουν ακίνδυνο για τις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές τον Πανιερώτατο Μόρφου. 

Τα κατάφεραν; 

Κάθε άλλο! 

Το κύρος του Πανιερώτατου Μόρφου αυξήθηκε κατακόρυφα, όχι μόνον στα κυπριακά και στα Ελλαδικά σύνορα, αλλά παγκόσμια. 

Άρα κατέστη ακόμη πιο επικίνδυνος γι’ αυτούς στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Δεν είναι φυσικό ο Θεός να μην επιτρέπει να ευοδωθούν τέτοιες μεθοδεύσεις;

3 comments:

  1. Παναγιώτη, εσύ εισαι νέα δημοκρατία, ο Μόρφου ειναι κομμουνιστής, γιατί τον υποστηρίζεις;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε αριστερός, ούτε τίποτα από ότι λέτε δεν είναι ο Πανιερώτατος Μόρφου. Ένας πονεμένος άνθρωπος που δικίμασε τον θάνατο σε πολύ ευαίσθητη ηλικία και αντέδρασε με τρόπο που αντιδρούν οι έφηβοι.

      Delete
    2. Το 1981, εποχή που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου παίρνει την εξουσία,...http://www.immorfou.org.cy/metropolitan/biography.html
      απο εδω φαίνεται ότι συμπαθουσε και τον αντίχριστο παπανδρέου. ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης δεν ήθελε ούτε το όνομά του να ακούει...

      Delete