Sunday, May 12, 2019

ΝOMOI ΗΠΑ Vs ‘'ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ’'


ΝOMOI ΗΠΑ Vs ‘'ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ’'

Του ιστολογίου “Καλάμι”
=====

Στην τελική πορεία αρπαγής, από το Φανάρι, περιουσίας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (ΗΠΑ). Είναι πολύ το χρήμα και ο Βαρθολομαίος το ''λατρεύει''... Η Τουρκία, με τον διαιρετικό-αρχομανή Πατριάρχη, εκμεταλλευόμενη την αφασία-ανικανότητα κυβερνήσεων Ελλάδας, κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην Ομογένεια.

Γιά πρώτη φορά, έναν αιώνα μετά την ίδρυση (1921), της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ''Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', απόφαση της ''Συνόδου'' του οικουμ. Πατριαρχείου, ενός Θρησκευτικού Ιδρύματος στην Τουρκία, χωρίς νομική υπόσταση στις ΗΠΑ, θα τεθεί στην κρίση αμερικάνικου ομοσπονδιακού Δικαστήριου. Mην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με την Συνθήκη Λωζάνης, το Πατριαρχείο είναι ''Πατριαρχείο των Ρωμιών'', χωρίς δικαιοδοσία-αναγνώριση εκτός Τουρκίας και αντικανονικά-παραπλανητικά αποκαλείται ''οικουμενικό'' στις ΗΠΑ και αλλού.

Το ζήτημα είναι απλό: Η Αρχιεπισκοπή, είναι μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, με μέλη -που πληρώνουν συνδρομές- ενορίτες στις ελληνοΟρθόδοξες εκκλησίες ανά την χώρα. 'Εχει χαραχτηριστεί από την φορολογική Υπηρεσία (ΙRS) ως μη φορολογούμενη εταιρία. Οι αξιωματούχοι μη κερδοσκοπικών εταιριών, σύμφωνα με τον νόμο ΗΠΑ, εκλέγονται από τα μέλη.

Στην προκείμενη περίπτωση, ένα 'Ιδρυμα θρησκευτικό, με έδρα μιά ξένη χώρα (Τουρκία), επιβάλει ''ετσιθελικά'' τον επικεφαλής της εταιρείας (αρχιεπίσκοπο) και τους “αξιωματούχους” (μητροπολίτες) της μη κερδοσκοπικής εταιρίας (Αρχιεπισκοπή), αγνοώντας τα μέλη.

Θα επικαλεστούν, οι εναγόμενοι, το ''καταστατικό'' της Αρχιεπισκοπής, το οποίο της επιβλήθηκε από το Φανάρι, ''στα μέτρα του''. Αυτό θα είναι και το δεύτερο ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει το Δικαστήριο: Η νομιμότητα του Καταστατικού και αν αυτό είναι συμβατό με τους νόμους των ΗΠΑ, περί λειτουργίας εταιριών μη κερδοσκοπικών.

'Ετσι, με ''προσωρινή εκτελεστική διαταγή'' ομοσπ. Δικαστήριου, που γίνεται μόνο με την έγγραφη κατάθεση (Temporary Injuction) του ενός μέρους (ενάγοντες), παγώνει η ανάληψη καθηκόντων από τον νέο ''αρχιεπίσκοπο'', γιά 2-3 εβδομάδες. Μετά θα γίνει δίκη. Κατά συνέπεια, γιά διάστημα 1-12 μηνών (μπορεί και περισσότερο), αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ θα υπάρχει στην Αμερική. Αν παραβιάσει την ''προσωρινή εκτελεστική διαταγή'', τότε θα ακολουθήσει σύλληψη και προσαγωγή του σε δίκη.

Λογικά και νόμιμα, μόνο τα μέλη της Αρχιεπισκοπής έχουν δικαίωμα να εκλέξουν αρχιεπίσκοπο. Θα μπορούσε π.χ. μία Κυριακή να γίνουν εκλογές στις ενορίες-εκκλησίες. Θα μπορούσε το Φανάρι να υποδείξει υποψήφιο (-ους). Ενδεικτικό της εντυπωσιακής αυθαιρεσίας του Πατριαρχείου και το γεγονός ότι δεν περίμενε έστω εισηγήσεις των ιεραρχών του, στις ΗΠΑ, γιά διάδοχο του Δημήτριου. Ο Βαρθολομαίος, αγνόησε επιδεικτικά και προσβλητικά την Ομογένεια και ειδικά την Εκκλησία μας στην Αμερική, πιστοποιώντας έτσι ότι την θεωρεί ''θυγατρική εμπορική επιχείρηση''.

Από ότι έγινε γνωστό, σε 3 Πολιτείες (Φλόριδα, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια) θα κατατεθούν αγωγές σε ομοσπονδιακά Δικαστήρια γιά ''πάγωμα'' της εκλογής του νέου αρχιεπίσκοπου. Σίγουρα, θα υπάρξουν και άλλες ίσαμε την ενθρόνιση, στα μέσα ή τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα, θα ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, να ερευνήσει την ροή χρημάτων από Αμερική προς το Πατριαρχείο (στην Τουρκία ή σε ευρωπαϊκές πόλεις) ειδικά την περίοδο 1996-2019 και αν αυτές έγιναν νόμιμα, χωρίς φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη ή ''ξέπλυμα χρήματος''.

Ας μην βιαζόμαστε να ''υποδεχτούμε'' τον Ελπιδοφόρο. Ας περιμένουμε την ετυμηγορία του Δικαστήριου. Ας κρίνουν δικαστές αν οι αυθαίρετες αποφάσεις Βαρθολομαίου-Φαναρίου, είναι συμβατές με τους νόμους ΗΠΑ.

Nα τονιστεί ότι, τα συμφέροντα της Ομογένειας ΔΕΝ ''ταυτίζονται'' με αυτά της Εκκλησίας της στις ΗΠΑ, όπως έντεχνα και κουτοπόνηρα προσπαθούν ασοβάρευτα ΜΜΕ (π.χ. ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης) και άσχετοι με Ομογένεια πολιτικοί Ελλάδας (π.χ. Γεννηματά, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης), να ταιριάξουν. Και με δεδομένη την ληστρική πολιτική του Πατριαρχείου, που στόχο έχει το χρήμα των Ομογενών και τα κτίρια-οικόπεδα των ενοριών, η δυσφορία της Ομογένειας μεγαλώνει, ενώ η εκτίμηση-σεβασμός στο πρόσωπο του Βαρθολομαίου, είναι σχεδόν μηδενική.

Μην ξεχνάμε ότι μόνο ποσοστό περίπου 18-20% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει, αναλογικά, η Αρχιεπισκοπή. Μέλη των ενοριών-εκκλησιών, είναι περίπου ποσοστό 18-20% των Ομογενών στις ΗΠΑ.

Σε ότι αφορά το χρήμα νεο-λεφτάδων Ελληνοαμερικανών, τις ''στρατιές'' των γραφικών αρχόντων, δηλ. δεκάδες εκατ. δολ., αυτό μαζεύεται γιά τα ''πατριαρχικά Ιδρύματα'' μέσω παπά-Καρλούτσου και παραμένει εκεί, ενώ Αρχιεπισκοπή-μητροπόλεις και ενορίες-κοινότητες, υποφέρουν οικονομικά. Παράλληλα, κλείνουν τα ελληνικά σχολεία την τελευταία δεκαετία. Αυτά είναι τα ''θαυμαστά'' έργα στις ΗΠΑ, την τελευταία 25ετία, του φιλοχρήματου, διαιρετικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σημ. 1: Η περίπτωση με την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ, είναι ελαφρά -νομικά- διαφορετική.

Σημ. 2: Οι ασοβάρευτες-ανυπόληπτες ελληνικές κυβερνήσεις, ''κρίνουν'' ότι δεν έχουν λόγο στην εκλογή ιεραρχών στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής, που έχτισαν και συντηρούν 'Ελληνες πολίτες.

No comments:

Post a Comment