Tuesday, May 28, 2019

ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Tου Σεβ. Κορέας κ. Αμβρόσιου
=====

Ενώ ετοιμαζόμασταν για την θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ λάβαμε ένα απίθανο τηλεφώνημα από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στην άλλη γραμμή, Μητροπολίτης, που υπεραμύνεται της κανονικότητας των θέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και καταδικάζει τις, δήθεν, αντικανονικότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ουκρανικό θέμα, με οργή και φωνές ελέγχει τον ιερέα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, γιατί δεν έστειλε ακόμη χρήματα «για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων και διωκομένων Ουκρανών», που ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας!

Ο κεραυνοβοληθείς ιερέας μας προσπαθεί να αρθρώσει λέξη, αλλά ο αμύντορας των δικαίων του Πατριαρχείου Μόσχας όλο και περισσότερο υψώνει την φωνή του για να καταλάβει ο συνομιλητής του το λάθος της ανυπακοής του στις διαταγές περί διενέργειας εράνου μεταξύ των πιστών και άμεσης αποστολής οικονομικής βοήθειας προς τους υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανικής Εκκλησίας «πληγέντας».

Τελικώς, όταν μπόρεσε να του εξηγήσει ότι τηλεφωνεί σε λάθος πρόσωπο, και ότι δεν είναι υφιστάμενός του, αφού ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τότε του έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο. Να περίμενε κανείς να ζητήσει, τουλάχιστον, ένα απλό συγγνώμη για το λάθος του; Τέτοιες ευγένειες είναι ακατανόητες σε ανθρώπους που τάχθηκαν να υπηρετούν κοσμικά συμφέροντα· που προσπαθούν, με το αζημίωτο φυσικά, να προασπίζονται δουλικά τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Άθελά τους, λοιπόν, προδόθηκαν. Εδώ ισχύει το γραφικό: «Μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι»! Μας αποκάλυψαν ότι διενεργούν εράνους για να χρηματοδοτούν αυτούς που πατρονάρουν κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μας βοήθησαν να καταλάβουμε καλύτερα πώς τους έπεισαν να αρνηθούν την συμμετοχή και υποψηφιότητά τους στην Ενωτική Σύνοδο για την ανάδειξη προκαθημένου στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τα «τριάκοντα ἀργύρια» για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τυφλώνουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις. Και οι διαπλεκόμενοι στο παιχνίδι της συναλλαγής συνήθως καταφεύγουν στην λασπολογία προς τους μη εμπλεκόμενους. Γι αυτό και ευκαίρως ακαίρως διέδιδαν και διαδίδουν ότι ο Ποροσένκο εξαγόρασε με μεγάλο χρηματικό ποσό τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να δώσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Αλλά ο Παναγιώτατος, με το έξυπνο χιούμορ που διαθέτει, τους αποστόμωσε μοιράζοντας στα παιδιά που τον επισκέφθηκαν για να του πουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα τις σοκολάτες που έλαβε ως «χρηματισμό» από τον Ποροσένκο!

Ας ευχηθούμε οι μεν να πάψουν να εξαγοράζουν ανθρώπους, οι δε να πάψουν να πουλιούνται χάνοντας την αξιοπρέπειά τους και κατατάσσοντας τον εαυτό τους στην παράταξη του παράνομου Ιούδα, ο οποίος «οὐκ ἠβουλήθη συνιέναι».

Πηγή: orthodoxia.info

No comments:

Post a Comment