Sunday, May 5, 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “ΡΟΜΦΑΙΑΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “ΡΟΜΦΑΙΑΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το ρεπορτάζ της “Ρομφαίας”, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, το οποίο υπογράφει ο κ. Πολυγένης, είναι προπαγανδιστικό και γεμάτο ανακρίβειες. 

Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς με όλα ανεξαίρετα τα δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα που αναρτήθηκαν χθες και σήμερα στα θρησκευτικά ιστολόγια και στα ΜΜΕ. 

Είναι φανερόν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ενορχηστρωμένη στρατηγική επίθεση, που αποσκοπεί στον διασυρμό του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Συμπληρώθηκαν μόλις 7 μήνες από τον επαναπατρισμό μου στην Κύπρο. 

Έχω ζήσει 24 συναπτά χρόνια στις ΗΠΑ και έχω ιδίαν εις βάθος γνώση όσων συνέβησαν στην Εκκλησία της Αμερικής από την πρώτη στιγμή που ενθρονίστηκε ο αδιάβλητος και σοφός Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. 

Γι’ αυτό και γνωρίζω ότι, όλα όσα λέγει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, είναι είτε ανακριβή, είτε λέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να απεκδυθούν των ευθυνών τους ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι παρατρεχάμενοί του, που οδήγησαν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην σημερινή της κατάσταση.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
_______ 

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει τον Σεβ. κ. Δημήτριο ως ένα ανίκανο -λόγω γήρατος- ιεράρχη, ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει την διοίκηση και τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και γι’ αυτό ήρθε η ώρα να αποσυρθεί.

Ουδέν τούτου αναληθέστερον φυσικά.!

Από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του Σεβ. Αμερικής, πριν 20 χρόνια, ο Πατριάρχης και ο π. Καρλούτσος του αφαίρεσαν κάθε λόγο για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.

Όταν άρχισε η ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, άρχισε ή μάλλον εντάθηκε το μεγάλο φαγοπότι -μιλάμε για πολλές δεκάδες εκατομμύρια-, με τους γνωστούς σε όλους αποδέκτες. 

Για να καλυφθούν οι ατασθαλίες αποφάσισαν να καταστήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αποδιοπομπαίο τράγο. 

Σε απλά Ελληνικά και δεν άφησαν τον Σεβασμιώτατο να διοικήσει την Αρχιεπισκοπή και τον κατέστησαν υπεύθυνο για τις ατασθαλίες τους.!!!

Αληθώς! “Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος”. 

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ
_______

Εξανάγκασαν, λοιπόν, σε παραίτηση τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προωθήσουν ακατάλληλο εν παντί διάδοχό του, ο οποίος φυσικά θα εξαρτάται πλήρως από τις ανομίες και τους ετσιθελισμούς του Πατριάρχη και του π. Καρλούτσου.

Προκαλούν βαθύτατη ανησυχία τα ονόματα των υποψηφίων για τους Θρόνους της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

1.) Το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο κ. Πολυγένης, αναφέρει τα ονόματα των Προύσσης Ελπιδοφόρου, Σουηδίας Κλεόπα και Σικάγου Ναθαναήλ για τον Θρόνο της Αμερικής. 

2.) Του Γαλλίας Εμμανουήλ, για την Αυστραλία, και 

3.) Των Δαρδανελλίων Νικήτα και Χριστουπόλεως Μακάριου για την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
_________

Οι πιο πάνω Ιεράρχες είναι ότι χειρότερο για να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι. 

Είναι βαμμένοι Οικουμενιστές ή και Κολυμπαρίτες. 

Let aside the rest!

Ερώτηση στον Οικουμενικό Πατριάρχη: 

Παναγιώτατε! 

Από τους δελφίνους Ιεράρχες των τριών Θρόνων υπάρχει έστω και ένας που να έχει τα απολύτως αναγκαία προσόντα για να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος; 

Υπάρχει έστω και ένας που έχει τις απολύτως αναγκαίες προυποθέσεις για να στέκεται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο;

Αν τελικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκλέξει οποιουσδήποτε από τους 9 δελφίνους για να πληρώσει τους 3 Θρόνους, θα αποδείξει -για μια ακόμη φορά- ότι είναι ανάξιος εν παντί Πατριάρχης, που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην Εκκλησία και προωθεί σε επιτελικές θέσεις του Οικουμενικού Θρόνου βαμμένους Οικουμενιστές ή και διαβεβλημένα πρόσωπα.

Παναγιώτατε μέμνησο: 

“Transit gloria mundi”!

“Απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν και μετά τούτο Κρίσις.”

Τι θα πείτε στον Χριστό, εν Ημέρα Κρίσεως, για την ενοχοποίηση ενός αθώου και την συστηματική προώθηση εντελώς ακατάλληλων προσώπων σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας;

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
_________

Ας μου επιτραπεί να καταθέσω εξομολογητικά και με πολύ πόνο ψυχής ότι νοιώθω μεγάλη ανακούφιση, επειδή έφυγα από τις ΗΠΑ. 

Αν τυχόν ζούσα στην Αμερική θα μου προκαλούσε κυριολεκτικά αποστροφή και ναυτία ότι ο οικείος μου Αρχιεπίσκοπος θα ήταν ο Σεβασμιώτατος Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος.

Καυμένη Εκκλησία και Ομογένεια της Αμερικής! Τι σας περιμένουν…

No comments:

Post a Comment