Thursday, May 16, 2019

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ


ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απτόητος ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τις απειλές ομογενών ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της εκλογής του εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, όρισε ήδη ημερομηνία -22 Ιουνίου- ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Όλως παραδόξως την ενθρόνιση θα κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ενώ παρών θα είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Απορία! Αφού ο Παναγιώτατος θα παρεβρεθεί στην ενθρόνιση γιατί θα ενθρονίσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Μητροπολίτης Γερμανίας;

Δεύτερη απορία: Ο Παναγιώτατος και οι εν Φαναρίω και οι εν ΗΠΑ συνεργάτες του δεν θεωρούν αξιόπιστη την επικείμενη νομική διαμφισβήτηση της εκλογής του αρχιοικουμενιστή Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου;

Άραγε οι νομικοί σύμβουλοι του Πατριάρχη τον διαβεβαίωσαν ότι η νομική διαμφισβήτηση της εκλογής δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για το Πατριαρχείο και τον εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο;

Απομένει φυσικά να φανεί αν τελικά θα υπάρξει νομική διαμφισβήτηση της εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και αν η οιαδήποτε διαμφισβήτηση της εκλογής του Σεβ. Αμερικής θα θέσει σε κίνδυνο την επιλογή του Πατριαρχείου.

Αλλά αυτό δεν θα είναι το μόνον σημαντικό.

Απομένει προπαντός να φανεί πώς θα γίνει αποδεκτός από την Ομογένεια ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Ο Σεβασμιώτατος έχει φυσικά στο πλάι του ισχυρό σύμμαχο τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο. 

Αυτό σημαίνει ότι οι κάνουλες των χρημάτων, που έκλεισαν για να εξαναγκαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε "οικειοθελή" παραίτηση, τώρα θα ανοίξουν διάπλατα για να καλύψουν τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής και της Θεολογικής Σχολής. 

Παράλληλα τα γνωστά αχόρταγα τρωκτικά των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων της Ομογένειας τροχίζουν τα δοντάκια τους, για να ροκανίσουν όσα περισσότερα μπορούν από το επικείμενο μοίρασμα της πίτας.

Η αρθρογραφία τους των τελευταίων ημερών δείχνει τις προθέσεις τους.

Ότι και να γίνει με τα οικονομικά προβλήματα της Εκκλησίας το σίγουρο είναι ότι η Εκκλησία της Αμερικής και η Ομογένεια μπήκαν σε μια σκοτεινή σήραγγα. 

Μακάρι ο Θεός να φωτίσει τον Πατριάρχη μας να ακυρώσει την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου και να συντομεύσει τον καιρό της δοκιμασίας της Ομογένειας και της Εκκλησίας της Αμερικής.

Τα ίδιο φυσικά πρέπει να γίνει με τον εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

4 comments:

  1. Άρθρο 187 Διασπορά ψευδών ειδήσεων:
    1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις,

    τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

    2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι κάνεις τώρα δηλαδή ρε Γιωργάκη? Μας κάνεις μαθήματα νομικής ή απλά απειλείς τον κύριο Παναγιώτη???

      Έχεις χάρη που ο κ. Παναγιώτης είναι ευγενής και δεν ανάρτησε τα προηγούμενα γαλλικά που είχα γράψει....

      Delete
    2. Α εμένα απειλεί; Νόμιζα πως αναφερόταν στο Καλάμι. Τρόμαξα!

      Delete
  2. https://www.kalami.us/2019/omogeneia/orgia_gallias.html
    Ο επειεικώς άσχετος κ.Αλεξίου, ο οποίος προφανώς δεν έχει περάσει ούτε απέξω από νομική σχολή, δεν καταλαβαίνει ότι εδώ δεν πρόκειται για δημοσιογραφικές πηγές αλλά για αστυνομική έρευνα; Και ότι εάν πχ γίνει δίκη οπουδήποτε (εκτός από την ...δημοκρατική Τουρκία) η γαλλική αστυνομία θα κληθεί να παρουσιάσει τα στοιχεια της; Καλά ξυπνητούρια κ.Αλεξίου!...

    ReplyDelete