Tuesday, May 7, 2019

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ (ΗΠΑ);


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ(ΗΠΑ);

Βαρθολομαίος ή... Δικαστήριο;;;

Του ιστολογίου “Καλάμι”
=====

Ναι, η ''ιερά'' σύνοδος στο Φανάρι, με την παρουσία ή μη του... ''αγίου πνεύματος'', θα επικυρώσει την ''γλάστρα'', επιλογή Βαρθολομαίου, που θα συγκυβερνά με τον ''άτυπο αρχιεπίσκοπο'' φάδερ 'Αλεξ (Καρλούτσο) στην Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ. Και τον νέο αρχιεπίσκοπο θα ''ενθρονίσει'' στην Νέα Υόρκη ο Βαρθολομαίος, τον Ιούλιο.

Αλλά... 'Εχει το νόμιμο δικαίωμα, μία ομάδα ιεραρχών στην Τουρκία, του Ιδρύματος ''οικουμενικό Πατριαρχείο'', που δεν έχει νομική υπόσταση στις ΗΠΑ, να αποφασίζει και να επιβάλει σε μία μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, την ''Greek Orthodox Archdiocese of Αmerica'' (με 501c, σε ότι αφορά το IRS και αριθμό - ΕΙΝ 13-1632516), τον ''πρόεδρο'' της εταιρίας, δηλ. τον αρχιεπίσκοπο, χωρίς αυτός να έχει εκλεγεί από τα ''μέλη'' της εταιρίας, δηλ. τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής; Και μάλιστα, να επιλέγεται-αποφασίζεται από 'Ιδρυμα ξένης χώρας.

Αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αφού παραμονές της ενθρόνισης, θα κατατεθεί ''temporary injunction'', που θα ακυρώσει την ανάληψη καθηκόντων του νέου αρχιεπίσκοπου γιά δύο εβδομάδες και μετά, σε δίκη, θα αποφασίσει το Δικαστήριο αν παραβιάζονται νόμοι των ΗΠΑ, σχετικοί με την λειτουργία μη κερδοσκοπικών εταιριών, με μέλη, που πληρώνουν συνδρομή, Αμερικανούς πολίτες.

'Ισαμε την τελική απόφαση του Δικαστήριου, αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ θα υπάρχει στην Αμερική (ΗΠΑ), άσχετα αν τον ενθρονίσει ο Βαρθολομαίος. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσει η Ομογένεια στις αυθαίρετες, ληστρικές, εκκλησιαστικές ''νταβατζήδικες'' διαχρονικές αλητείες, τις προερχόμενες από την Κων/πολη, που στόχο είχαν -όπως αποδείχτηκε- την διάσπαση της Εκκλησίας και της ''οργανωμένης Ομογένειας''.

Θα έχουμε πολύ καυτό καλοκαίρι...Εγγυημένα.

No comments:

Post a Comment