Wednesday, May 18, 2016

Ο «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΠΑΠΑΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ


Ο «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΠΑΠΑΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρεχώρησε προσφάτως συνέντευξη στη γαλλική εφημεριδα “Λα κρουά” (La croix). Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σήμερα ένας φόβος για το Iσλάμ αυτός καθ’ εαυτός, αλλά για την Daesh (αραβικό ακρωνύμιο του «Ισλαμικού Χαλιφάτου») και τον κατακτητικό πόλεμο,που προέρχεται, εν μέρει από το Iσλάμ. Η ιδέα της κατάκτησης είναι σύμφυτη με την ψυχή του Ισλάμ, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε με την ίδια ιδέα της κατάκτησης το τέλος του ευαγγελίου του Ματθαίου, όπου ο Χριστός στέλνει τους μαθητές του σε όλα τα έθνη;» 

Οι θέσεις του αρχηγού του κράτους του Βατικανού διαπιστώνουμε μπορεί να είναι «πολιτικά ορθές», αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και την ιστορία. α.) Ο Μωαμεθανισμός φρονεί πάντοτε τα ίδια και τα αυτά σε όλες τις εποχές. Και σήμερα, όπως αποδεικνύει η σκληρή πραγματικότητα. Από πότε το τζιχάντ (ο «ιερός» πόλεμος) διαγράφηκε από το Κοράνι; Ο ιμάμης του Άμστερνταμ, με απόλυτη ειλικρίνεια, ομολογεί ότι «οι τρομοκράτες έχουν θεολογική βάση»; Μιλάμε για το πρόσφατο μακελειό στο Παρίσι. 
β.) Στη δεύτερη προταση λέγει: Η ιδέα της κατάκτησης είναι σύμφυτη με την ψυχή του Ισλάμ, αυτό είναι αλήθεια. Σωστά. Όμως φτάνει στο απαράδεκτο και ανιστόρητο της πλήρους εξίσωσης και εξομοίωσης του Χριστού και της τακτικής του με τον ψευδοπροφήτη Μωάμεθ. Ο Χριστός «Αγιώτατε» κάλεσε κοντά του τους ανθρώπους ελεύθερα, με το «όστις θέλει». Ο Μωάμεθ, ανεμίζοντας τη χαντζάρα και διψώντας αίμα, επιζητεί, πάση θυσία, να μετατρέψει τον άνθρωπο, καταπατώντας με σκαιότητα τη θεόσδοτη ελευθερία του, σε σκλάβο του Αλλάχ. 


Μήπως ο Παπισμός, ενώ  δηλώνει πίστη στο Χριστό, μιμήθηκε τελικά το Μωάμεθ; Τι ήταν οι ματοβαμμένες «σταυροφορίες» του; Τι ήταν η ένταξη στον Παπισμό με τη βία όλων των Ινδιάνων της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής; Τι ήταν η «ιερά» εξέταση; Πώς συμπεριφέρθηκε στους 13 Αγίους της Καντάρας της Κύπρου, που οι οπαδοί του έκαψαν ζωντανούς; Κι έρχονται οι ημέτεροι να μιλάνε κι από πάνω για την «αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης»!!! Τόσο πολύ «άνοιξαν την όρεξη» του κακόφρονος Πάπα, που ήθελε να προσφωνήσει προσωπικά την … Πανορθόδοξο Σύνοδο!!!

No comments:

Post a Comment