Sunday, May 29, 2016

ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επιτέλους! Δόθηκε στη δημοσιότητα η ιστορική απόφαση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Πρόκειται για ένα νηφάλιο μεν αλλά πλήρως κατοχυρωμένο κείμενο που ξετινάζει κυριολεκτικά τις οικουμενιστικές κακοδοξίες των κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

Καλύπτει σφαιρικά τις ανησυχίες του ορθοδόξου πληρώματος που διαπιστώνει ότι τα κακόδοξα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης ανατινάζουν στον αέρα την ορθόδοξη πίστη.

Το Άγιον Όρος προειδοποιεί ότι αν η Πανορθόδοξη Σύνοδος δεν επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στα κακόδοξα κείμενα θα προκληθούν σχίσματα στην Εκκλησία επειδή έσχατος κριτής των αποφάσεων των Συνόδων είναι ο πιστός λαός του Θεού, ο φύλακας της πίστεως. 

Το πλήρως εμπεριστατωμένο και άκρως θεολογικό εκτενές κείμενο του Αγίου Όρους αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προσπάθεια του κακόδοξου κειμένου που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους. Επισημαίνει ότι προσδίδει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς και προωθεί τις κακοδοξίες της διηρημένης Εκκλησίας, της Βαπτισματικής θεολογίας, της κακοδοξίας των αδελφών Εκκλησιών και των δύο πνευμόνων. Γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφθούν από τα κακόδοξα κείμενα οποιεσδήποτε αναφορές προσδίδουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Ευχαριστούμε τους πολιστές του Άθωνα επειδή φρυκτωρούν την αλήθεια της πίστης μας και κρατούν ψηλά την Ομολογία της Πίστεως. Πάντοτε οι εν τω κόσμω πιστοί προσβλέπουμε προς το Άγιον Όρος για καθοδήγηση σε θέματα πίστεως επειδή φως μοναχοίς άγγελοις, φως δε κοσμικοίς η μοναδική πολιτεία.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ανακοίνωση του Αγίου Όρους εστάλη, όχι μόνον στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και προς όλες τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες ώστε να τις βοηθήσει να προβληματιστούν ορθόδοξα για τα κακόδοξα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.


Μας στηρίζετε και μας εμπνέετε, Άγιοι Πατέρες του Άθωνα, με τις προσευχές σας και με την Ομολογία σας. 

1 comment:

  1. Είχα την ευκαιρία το καλοκαίρι να επιστεφτώ το Άγιον Όρος.Συνομίλησα με διάφορους πατέρες και άκουσα τους φόβους και τις ανησυχίες τους για τη Σύνοδο της Κρήτης.Χαίρομαι που αυτές οι ανησυχίες εκφράστηκαν μέσα από αυτή την ανακοίνωση-ομολογία από το σύνολο της Αγιορείτικης Κοινότητας.
    Και πιο πολύ χάρηκα που απεστάληκαν οι θέσεις τους σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
    Χριστός Ανέστη.

    ReplyDelete