Sunday, May 29, 2016

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Να συμμετέχουν κανονικά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου αποφάσισε χθες η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας παραπέμποντας τη μεγάλη ''εκκρεμότητα'' - το θέμα του Κατάρ - σε ειδική συνοδική επιτροπή του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Το μείζον ζήτημα της αντιπαράθεσης με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την πνευματική δικαιοδοσία του Κατάρ, το οποίο έθετε σε κίνδυνο την παρουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε ειδική επιτροπή.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ιερά Σύνοδος ''απάλλαξε'' τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη από την συγκεκριμένη αρμοδιότητα και του άνοιξε το δρόμο, μαζί με την 24μελή αντιπροσωπεία του, να μετέχουν κανονικά, στην Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη''.

Η Ανακοίνωση δείχνει ότι το Πατριαρχείο Ρωσίας εργάζεται επίμονα για τη σύγκληση και απρόσκοπτη λειτουργία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Επιβεβαιώνει προπαντός τους φόβους του ποιμνίου της Εκκλησίας ότι το Φανάρι και η Μόσχα θα συνεργαστούν αρμονικά για να επιβάλουν οικουμενιστικές δοξασίες στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η Αντιόχεια θα μπορούσε να επιμείνει στις θέσεις της για να εκβιάσει λύση της διένεξής της με τα Ιεροσόλυμα προπαντός τώρα απειλώντας να ανατινάξει στον αέρα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αλλά κάνει πίσω επειδή προφανώς ήλθαν άλλες εντολές από τη Μόσχα οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την απρόσκοπτη σύγκληση και λειτουργία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Παρακαλούμε το Θεό να μην επιτρέψει στην ανίερη συμμαχία Φαναρίου - Μόσχας να περάσει αλώβητα τα αντορθόδοξά της σχέδια.

No comments:

Post a Comment