Friday, May 20, 2016

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΥΠΕΔΕΙΚΝΥΕ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΥΠΕΔΕΙΚΝΥΕ  ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Είναι πολύ δύσκολο να γράφεις για ένα τέτοιο θέμα, όταν εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι πιθανότατα θα προσκρούσει στην άκαμπτη εμπάθεια και ιδιοτέλεια κάποιων, που στο συγκεκριμένο θέμα των εκλογών,  πεισματικά επιμένουν να αγνοούν τον Αγιορείτη Όσιο. Είναι πολύ λυπηρό ένας Χριστιανός από τη μια να ομολογεί ότι το πρώτιστο γι’ αυτόν είναι η Πίστη του και από την άλλη να γίνεται συνεργός και συνένοχος για την εκλογή κομμάτων με δεδηλωμένη αντιεκκλησιαστική πολιτική. 

Είναι γνωστό ότι η άθεη μαρξιστική ιδεολογία καθορίζει τη στάση της  Αριστεράς σε πολλά θέματα Εκκλησιαστικής Παράδοσης, μιας παράταξης που κροτούσε χείρας στα απάνθρωπα και αντίθεα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Να υπενθυμίσουμε τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης καθώς και στο θέμα της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ‘’ζευγάρια’’. «Ασκήσαμε πιέσεις στην κυβέρνηση να επανακαταθέσει το νομοσχέδιο. Απαντήσαμε με αποφασιστικότητα σε συντηρητικούς και φασίζοντες κύκλους που αμφισβητούσαν και αμφισβητούν, πολλές φορές έξω από τα αποδεκτά πλαίσια τα δικαιώματά σας», ανέφερε ο βουλετής του ΑΚΕΛ κ. Χρ. Χριστοφίδης στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση των ACCEPT Κύπρου, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Φιλελεύθερος’’ ημερομηνίας 18 Δεκεμβρίου 2015. 

«Είμαστε περήφανοι ως ΑΚΕΛ, γιατί οι μισοί περίπου ψήφοι στο Σύμφωνο Πολιτικής Συμβίωσης το 46 τοις εκατό, προήλθαν από την ομάδα του ΑΚΕΛ», ήταν η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ. «Το ΑΚΕΛ, δια στόματος του στελέχους του», έγραφε το σχετικό δημοσίευμα «τονίζει ότι συνεχίζει να εκφράζει το δικαίωμα στην υιοθεσία ΛΟΑΤ ατόμων, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως ισχύει για όλους τους πολίτες». Δυστυχώς η εμπάθεια θα αγνοήσει και πάλι τα σοφά λόγια του Οσίου Παϊσίου. 

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δικαίωμα των ΛΟΑΤ στην υιοθεσία», τόνισε ο βουλετής του ΑΚΕΛ κ. Χρ. Χριστοφίδης στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση των ACCEPT Κύπρου. Δυστυχώς η εμπάθεια θα αγνοήσει και πάλι τα σοφά λόγια του Οσίου Παϊσίου.

Πόσο ακόμα πιο λυπηρό είναι να στηρίζουν εκ των προτέρων με την ψήφο τους και  ιερωμένοι ακόμα, το κόμμα με τη μαρξιστική ιδεολογία;    Λίγοι, πολύ λίγοι θα έλεγε κανείς, όμως αν αυτοί επηρεάζουν κόσμο ή ο περίγυρος αυτών επηρεάζεται από αυτούς, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο.   ‘’Όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεόν και την πατρίδα, αυτόν να ψηφίσετε’’, έλεγε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Πόσοι όμως τ’ ακούουν;  Είναι όντως απαράδεκτο εκ των προτέρων να γνωρίζουν την αντιεκκλησιαστική στάση κάποιων και να εμμένουν στη συνενοχή των. 

Εφόσον εκ των προτέρων οι πολιτικοί του χώρου αυτού, έχουν δεδομένη την ψήφο των πιστών χριστιανών (και μάλιστα ιερωμένων κάποτε), ανεξαρτήτως πολιτικών και άλλων συμπεριφορών τους, ανώδυνα θα ψηφίζουν νομοσχέδια που αντίκεινται στην Εκκλησιαστική Παράδοση.  ‘’Όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεόν και την πατρίδα, αυτόν να ψηφίσετε’’, έλεγε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Δυστυχώς η εμπάθεια όμως κάποιων, θα αγνοήσει και πάλι τα σοφά λόγια του Οσίου Παϊσίου.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αντί κάποιοι του χώρου τούτου να τηρήσουν ευγνώμονα σιωπή για τους ολίγους αυτούς ιερωμένους που τους ψηφίζουν, ως αντιμίσθιο σε κάποιους από αυτούς αναφέρουν μη κολακευτικά λόγια. Φυσικά είναι περιττό να αναφέρω ότι τα μη κολακευτικά λόγια, έλκουν την καταγωγή στη διαχρονική στάση της παράταξης αυτής σε θέματα Εκκλησιαστικής Παράδοσης, λόγω της μαρξιστικής ιδεολογίας με τη γνωστή θεώρηση στο θέμα της Πίστης. 

No comments:

Post a Comment