Friday, May 20, 2016

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ;


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ;

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως μεταδίδει το ιστολόγιο ΑΜΗΝ, στις 20 τρέχοντος συναντήθηκαν στο ΥΠΕΞ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης με τον υφυπουργό των Εξωτερικών του Βατικανού κ. Αντουάν Καμιλλέρι. Κατά την επίσημη Ανακοίνωση «κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο κρατών». 

Το ερώτημα είναι: Από πού ως πού ο Παπισμός (που ισχυρίζεται ότι είναι «η Εκκλησία») είναι κράτος; Μήπως το Ευαγγέλιο του παραχωρεί το δικαίωμα αυτό; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Γνωρίζετε ότι ο διάβολος έδειξε στο Χριστό τις βασιλείες του κόσμου τούτου και του είπε να του τις παραχωρήσει, αν πέσει και τον προσκυνήσει, όπως και την άρνηση του Χριστού. 

Θυμάστε τι ρώτησε τον Χριστό ο Πιλάτος, όταν τον δίκαζε: «Ουκούν βασιλεύς ει σύ;” Γνωρίζετε την απάντηση του Κυρίου: «Η βασιλεία η εμή ουκ εστιν εκ του κόσμου τούτου». Αυτό που αρνήθηκε ο Χριστός, αυτό πού απαγορεύουν οι ιεροί κανόνες με τη χαρακτηριστική φράση «ιερεύς άρχων ανίερος», το εγκολπώθηκε ασμένως ο Παπισμός, αφού από το 753 απέκτησε μεγάλο κράτος, που του το παραχώρησαν οι Φράγκοι, στην Ιταλία το λεγόμενο Παπικό κράτος. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1870, όταν ο Γκαριβάλντι έφτιαξε το σύγχρονο ιταλικό κράτος, καταλύοντας, συν τοις άλλοις, και το Παπικό κράτος.

Ο Πάπας δεν ήθελε να αναγνωρίσει με τίποτε τη φοβερή απώλεια, μέχρις ότου ο δικτάτορας Μουσολίνι στα 1922 του παραχώρησε το χώρο γύρω από το Σαν Πιέτρο για να τον κυβερνά σαν κοσμικός άρχοντας. Το λιλιπούτειο αυτό κράτος ονομάστηκε Βατικανό. 


Αυτό το κατασκεύασμα ξεσκεπάζει μαζί με πολλές άλλες αντιχριστιανικές ενέργειες τον Παπισμό και δείχνει ποια σχέση έχει με το Ευαγγέλιο. Αυτός είναι ο Παπισμός, που τον ονομάζουν (με βάση τη συμφωνία του Μπαλαμάντ του 1993) οι ημέτεροι «αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης». ΟΧΙ στο κράτος ο Χριστός. ΝΑΙ στο κράτος ο Πάπας. Διαλέγετε και παίρνετε.  

No comments:

Post a Comment