Monday, May 16, 2016

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως είχαμε προβλέψει κατ’ επανάληψη ο π. Βασίλειος Βολουδάκης τώρα που ελέγχει τη γραμμή του “Ορθοδόξου Τύπου” θα λειτουργεί με γνώμονα τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που τον χαρακτηρίζουν.

Έτσι και στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” θέτει θέμα Νέων Χωρών κάνοντας επίθεση στην Πατριαρχική Πράξη του 1928. Δηλαδή ακολουθεί τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από αυτόν που ακολουθεί ο κ. Τσελεγγίδης και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο κ. Τσελεγγίδης εξέφρασαν την προσήλωσή τους στην Πατριαρχική Πράξη του 1928 και ζητούν να μη διαφοροποιηθεί το καθεστώς της. Αντίθετα το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιδιώκει την υπόσκαψη της Πατριαρχικής Πράξεως του 1928 και την αυτονόμηση των Νέων Χωρών. 

Με αυτό τον τρόπο ο π. Βασίλειος Βολουδάκης εξασθενίζει τον αγώνα που διεξάγεται για την μη αυτονόμηση των Νέων Χωρών και δίνει προσχήματα στο Πατριαρχείο.

Δυστυχώς είναι τέτοια η τύφλωση του π. Βασιλείου εξαιτίας των εμμονών και των ιδεοληψιών που τον χαρακτηρίζουν ώστε τον ωθεί να ενεργεί με τρόπο που δίνει προσχήματα σε αυτούς που πολεμά. 

Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος ναυαγεί -όπως ο π. Βασίλειος Βολουδάκης- περί την πίστιν ως Μακρακιστής και όχι μόνον.

Αντί να τονίζει την προσήλωσή μας στο καθεστώς της Πατριαρχικής Πράξεως και αντί προπαντός να έχουμε την προσοχή μας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ο π. Βασίλειος αφήνεται έρμαιο στις εμμονές του και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε αντιπατριαρχικό.

Αντί να πολεμά την παναίρεση του Οικουμενισμού πολεμά τον Οικουμενικό Θρόνο ως θεσμό. 

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment