Tuesday, December 8, 2015

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ



ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Μια ηχηρή απουσία θα έχει η Σύνοδος που διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Ιανουάριο, που αφορά την προετοιμασία της Πανορθόδοξου Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με επίστολή του, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γνωστοποιήσε ότι δεν θα παραστεί για προσωπικούς λόγους.

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή συνεδρία σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, αποφάσισε να εκπροσωπήσει τον Αρχιεπίσκοπο στο Φανάρι, επιτροπή Μητροπολίτων στην οποια θα μετέχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρυστίας, Ηλείας και ίσως Μεσηνίας.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα μετέχει στην Σύνοδου του Ιανουαρίου.”

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν! Η Πανορθόδοξη Σύνοδος που ετοιμάζεται να συγκαλέσει ο Παναγιότατος για να νομιμοποιήσει τις αβαρίες του σε θέματα πίστεως δέχτηκε νέο ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της άρνησης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας που θα συγκληθεί τον Ιανουάριο.

Τα πιο θερμά μας υικά συγχαρητήρια στον Μακαριότατο με δύο επιφυλάξεις.

1.) Θα ήταν πολύ πιο ορθό να έλεγε δεν έρχομαι επειδή η Πανορθόδοξη Σύνοδος συγκαλείται για να δικαιώσει τον Οικουμενισμό αντί να προβάλλει προσωπικούς λόγους, και

2.) Την Εκκλησία της Ελλάδος δεν πρέπει να εκπροσωπήσει το πρωτοπαλίκαρο του Πατριάρχη στην Ελλάδα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Αντί αυτού ο Μακαριότατος πρέπει να στείλει ιεράρχη εγνωσμένου ορθοδόξου κύρους όπως είναι επί παραδείγματι ο Σεβ. Ναυπάκτου ή ο Μητροπολίτης Πειραιώς ή ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ή ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ή ο Μητροπολίτης Αιτωλίας ή ο Μητροπολίτης Κυθήρων ή ο Μητροπολίτης Κονίτσης.

Απομένει να φανεί στη συνέχεια αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα είναι ο μόνος Προκαθήμενος που θα αρνηθεί να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Προκαθημένων στην Κωνσταντινούπολη.

No comments:

Post a Comment