Monday, December 28, 2015

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ



ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι καιρός να ξεκαθαριστούν μια και καλή οι λογαριασμοί της Εκκλησίας και της Ορθοδόξου θεολογίας με τους Νεορθόδοξους και τους Νεονικολαίτες. Οι απαράδεκτες και εκτός ορθοδόξου πλαισίου πρόσφατες παρεμβάσεις ορισμένων από αυτούς για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων δίνουν την ευκαιρία να προσαχθούν σε δίκη επί κακοδοξία και να καθαιρεθούν αν είναι κληρικοί ή να αφοριστούν αν είναι λαικοί.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από δεκαετίες. Δυστυχώς υπήρξε απαράδεκτη ανοχή εκ μέρους της Εκκλησίας γεγονός που τους ενθάρρυνε να γίνουν θρασύτεροι. 

Τα τρία τουλάχιστον αυτά πρόσωπα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να καλέσει τους κ. Χρ. Γιανναρά, π. Φιλόθεο Φάρο και π. Βασίλειο Θερμό σε απολογία για τις κακοδοξίες που διατυπώνουν κυρίως -αλλά όχι μόνον- για τα σαρκικά αμαρτήματα.

Πριν χρόνια έγινε προσπάθεια να ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος με τις κακοδοξίες του κ. Γιανναρά πλην όμως επενέβη ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ακύρωσε την προσπάθεια.

Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι και ο π. Βασίλειος Θερμός ανήκει στη Μητρόπολη Θηβών γεγονός που δείχνει ότι ανήκει στους ευνοούμενους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Το ίδιο συμβαίνει με τον ομόφρονα των Νεονικολαιτών π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη μέχρι σήμερα στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο να επισημανθούν οι κύριοι εκπρόσωποι του Νεονικολαιτισμού, να στοιχειοθετηθεί εναντίον τους εμπεριστατωμένο κατηγορητήριο και να καταγγελθούν στη Σύνοδο επί αιρέσει.

Πριν ασχοληθούμε με το τι κάνουν οι πολιτικοί πρώτιστο μέλημά μας πρέπει να είναι να ξεκαθαρίσουμε ποια μηνύματα στέλλουν στο πλήρωμα της Εκκλησίας οι κληρικοί και οι θεολόγοι. Πόσο συνεπές είναι να ρίχνουμε τα βέλη μας ΜΟΝΟΝ εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το Σύμφωνο συμβίωσης την ώρα που δεν ακούσαμε έστω και ένα επίσκοπο να θέσει θέμα για τις απαράδεκτες θέσεις που διατυπώνουν ορθόδοξοι κληρικοί και θεολόγοι; Ας γίνει λοιπόν τώρα αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

No comments:

Post a Comment