Tuesday, December 22, 2015

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η είδηση έρχεται από τη Ν.Α. Ασία και συγκεκριμένα πό το σουλτανάτο του Μπρουνέι. Ο σουλτάνος Χατζί Χασσανάλ Μπολκιάχ αποφάσισε να τιμωρήσει με 5 χρόνια φυλάκιση όποιο Μωαμεθανό γιορτάσει τα Χριστούγεννα, αλλά κι όποιο ΜΗ Μωαμεθανό διοργανώσει εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Οι μη μωαμεθανοί δικαιούνται να γιορτάσουν εντός των κοινοτήτων τους, αλλά να αποκλείσουν οποιονδηποτε Μωαμεθανό. 

Το Μπρουνέι είναι ένα μικρό κράτος στο βόρειο τμήμα του νησιού του Βόρνεο κι αποτελείται από δύο τμήματα. Ο πληθυσμός του συμποσούται στις 417 χιλιάδες αλλά είναι πλουσιότατο, λόγω του πετρελαίου. Τόσο πλούσιο, ώστε ο Σουλτάνος (που είναι απόλυτος μονάρχης) διαθέτει μέχρι και … χρυσούν αποχωρητήριο! Από τον ως άνω πληθυσμό 20% είναι μη Μωαμεθανοί, δηλαδή Βουδδιστές και Χριστιανοί. 

Η ως άνω απαγόρευση δεν ξενίζει διότι είναι συνήθης πρακτική των Μωαμεθανών. Στη Σαουδική Αραβία λ.χ. οιαδήποτε εκδήλωση χριστιανικού περιεχομένου, ακόμη κι απλή κατοχή σταυρού ή της Αγίας Γραφής θεωρείται εγκληματική ενέργεια. Θυμίζω την άγρια επίθεση, τα μεσάνυκτα της 5ης τρέχοντος, κατά της οικίας του Ορθόδοξου κληρικού π. Ιωάννη Τανβήρ στη Λαχώρη του Πακιστάν. 

Οι ίδιοι οι Μωαμεθανοί από την άλλη, όταν αποκτήσουν δύναμη, θέλουν να επιβάλουν ακόμη και στην πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού τις απόψεις τους. Στη Γερμανία πέτυχαν να καταργήσουν τη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου (12 Νοεμβρίου) και να την αντικαταστήσουν με τη γιορτή του Φωτός! Στη Λάρνακα της Κύπρου τελευταίως τους ενοχλούσε ακόμη και ο κτύπος της καμπάνας του Αγίου Λαζάρου! Πότε, επιτέλους, θα δοθεί σ’ αυτούς τους αρνητές της ανθρώπινης ελευθερίας το μήνυμα ότι δεν μπορούν να καταπατούν την  ελευθερία των υπόλοιπων ανθρώπων; Όταν θα επιβάλουν παντού  τις απάνθρωπες απόψεις τους;

No comments:

Post a Comment