Wednesday, December 23, 2015

Ο ΕΝΤΥ ΡΑΜΑ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΣ!



Ο ΕΝΤΥ ΡΑΜΑ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΣ!

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η είδηση είναι σαφής και ακριβής: «Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντυ Ράμα και η σύζυγός του βρέθηκαν στις 21 τρέχοντος στα Ιεροσόλυμα, όπου έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Συζήτησαν μεταξύ άλλων και για την προ διετίας επίσκεψη του Μακαριοτάτου στην Εκκλησία της Αλβανίας. Ο Μακαριότατος τίμησε τον Αλβανό πρωθυπουργό με τον Μεγαλόσταυρο του Ταγματος των Ιπποτών του Παναγίου Ταφου, για τη συμβολή του στην διαθρησκειακήν ειρηνικήν συνύπαρξιν και την υποστήριξιν υπ΄αυτου προς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Αλβανίας». 

Νυν τα ανήκουστα ηκούσθη! Μα καλά! Τώρα οι διώκτες θα ονομάζονται ευεργέτες και θα τους απονεμονται και παράσημα; Τι εννοώ; Μα απλούστατα, για όσους δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, ο εν λόγω κύριος (αναφέρομαι πάντα στον εξοχότατο Αλβανό πρωθυπουργό) οργάνωσε με μαεστρία στις 24 παρελθόντος Αυγούστου, στις 4 τα ξήμερώματα μάλιστα, την κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Βορείου Ηπείρου με το σκεπτικό ότι θα κτίσει εκεί φραγκοκκλησιά προς τιμήν κάποιου Ουνίτη που πέθανε στην περιοχή πριν από αιώνες. 

Η Εκκλησία αναπέμπει ευχάς κατά τη θεία λειτουργία και για τους κτίτορες αλλά και για τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου του Θεού. Άραγε ο Αλβανός πρωθυπουργός συγκαταλέγεται μεταξύ των αγαπώντων την ευπρέπειαν του οίκου του Θεού; Με τις κατεδαφίσεις ναών συμβάλλει στην «διαθρησκειανκήν ειρηνικήν συνύπαρξιν»; Τοιουτοτρόπως «υποστηρίζει την Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Αλβανίας»; Αν, ενθαρρυμμένος από τα παράσημα και τους …Μεγαλόσταυρους, συνεχίσει την υποστήριξη δεν θ’ αφήσει εκκλησία για εκκλησία στη Αλβανία που να μην  τη μετατρέψει σε ερείπια. Ο Μακαριότατος από τη μια επαναφέρει το Πατριαρχειο στο κακόφημο Π.Σ.Ε., από την άλλη δωρίζει «ιερά Κοράνια» και τώρα παρασημοφορεί τους διώκτες της Εκκλησίας! Τι είπω και τι λαλήσω!

No comments:

Post a Comment