Sunday, December 20, 2015

ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ



ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το φάντασμα της θεομπαιξίας πλανάται κυριολεκτικά πάνω από τη Μονή Βατοπαιδίου. Μετά το φουσκωμένο χαμόγελο από την αιωνιότητα και τα “οράματα” του θεομπαίκτη μοναχού Ιωσήφ για τους πολέμους και το επικείμενο τέλος του κόσμου, τώρα μας προέκυψε και μέγας “προφήτης” αναφορικά με το πλαστικό χρήμα.!!!  Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ που τον είδε “εν αρπαγή και θεωρία” να ασχολείται με το πλαστικό χρήμα!!! 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δεν προωθήσει καθημερινά τον οικουμενισμό και αν δεν σκανδαλίσει με οικουμενιστικές ασχημίες τους πιστούς. Και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Ηγούμενος Εφραίμ δεν δίνουν ύπνον τοις οφθαλμοίς των και τοις βλεφάροις των νυσταγμόν αν δεν προωθήσουν την “αγιοποίηση” ενός πλανεμένου και θεομπαίκτη μοναχού που μεταξύ άλλων κακοδοξιών υποστήριζε τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως και θεωρούσε τον ανθρώπινο νου ανώτερο από τη χάρη του Θεού.!!!

Ώστε ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός εκτός των άλλων “προφητειών” του, Γέροντα Εφραίμ, προέβλεψε και την έλευση του πλαστικού χρήματος; Και γιατί χρειαζόταν όραμα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για το θέμα αφού ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης το δίδασκε ανοιχτά; Αντί ο π. Εφραίμ να παρουσιάζει τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ως οραματιστή σαν τον προφήτη Ησαία είναι καλύτερα να θυμάται ότι στο Πατριαρχείο εκκρεμεί προς εκδίκαση φάκελλος του πλανεμένου του Γέροντα με πληθώρα καταγγελιών που αφορούσαν ακόμη και παιδιά. Τώρα πώς γίνεται ένα πλανεμένος, θεομπαίκτης και φαύλος να είναι προφήτης μόνον κάποιος που προάγει τη θεομπαιξία είναι δυνατόν να το ξέρει.

Πρόσεξε π. Εφραίμ! Πρόσεξε Γέροντά μου! Υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment