Thursday, December 17, 2015

ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΑ ΣΤΗ ΛΑΧΩΡΗ…



ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΑ ΣΤΗ ΛΑΧΩΡΗ…

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο orthodoxpakistan.org τα πιο κάτω γεγονότα, τα οποία αφηγείται ο παθών π. Ιωάννης Τανβήρ: «Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου τα μεσάνυκτα 25- 30 άτομα επιτέθηκαν στο σπίτι  μας. Έσπασαν την κύρια είσοδο, προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο και τα παράθυρα του σπιτιού. Συκοφαντούσαν την πίστη μας. Οι ένοικοι επιβίωσαν τελικά διότι οι γείτονες προσέτρεξαν και έδιωξαν τους επιτιθέμενους, αλλά το σπίτι υπέστη μεγάλές καταστροφές». 

Στη Λαχώρη του Πακιστάν, που είναι μωαμεθανική χώρα, υπάρχει Ορθόδοξη κοινότητα, αποτελούμενη από μερικές εκατοντάδες μέλη και υπάγεται στη Μητρόπολη Σιγκαπούρης. Στην κοινότητα αυτή διακονεί ο π. Ιωάννης, Πακιστανός πρώην Παπικός που έγινε Ορθόδοξος εδώ και χρόνια. Οι Μωαμεθανοί τον έχουν στο στόχαστρο κι έτσι στις 5 τρέχοντος δέχθηκε επίθεση «εν τω μέσω της νυκτός». 

Στο μωαμεθανικό τρόπο σκέψεως δεν υπάρχει χώρος για την ανθρώπινη ελευθερία. Αν κάποιος δεν ακολουθεί τον «προφήτη» αποτελεί μόνιμο στόχο των αφοσιωμένων ακόλουθων του. Αυτά αναφέρει το «ιερόν Κοράνιον», αυτά εφαρμόζουν κατά γράμμα οι οπαδοί του Μωάμεθ. Τι πάει να πει Διάλογος; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! 

1 comment:

  1. Σήμερα τιμούμε τον Προφήτη Δανιήλ και τους 3 Παίδες.
    Σκέφτομαι πως στη "Νέα Βαβυλώνα" που χτίζεται, θα ζητηθεί από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να προσκυνήσουν τον "Νέο Βασιλέα".
    Εύχομαι με πόνο και αγωνία να κρατηθούμε όλοι γερά στην πίστη που μας παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες μας.
    Ίσως ήρθε ο καιρός να ξεχωρίσει το άχυρο από το σιτάρι και τα αρνιά από τους λύκους.
    Όλοι στο ίδιο μαντρί δεν χωράνε.
    Κανένας δεν μπορεί να περηφανεύεται πως έχει το εισητήριο για τον παράδεισο στη τζέπη του.
    Μακάρι να ανοίξουμε την καρδιά μας και να γεμίσει με Χριστό.
    Αλλιώς τίποτα δεν μας σώζει.
    Όπως διώκεται ο Π.Ιωάννης στο Πακιστάν και τόσοι άλλοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο, θα έρθει αισθάνομαι όλους η σειρά μας.
    Εύχομαι για όλους μας καλή δύναμη και μακάρι να κρατήσουμε την ελπίδα μέσα μας, γιατί το Εσφαγμένον Αρνίον είναι ο νικητής και όχι οι λύκοι.

    ReplyDelete