Monday, December 21, 2015

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ ‘’ΠΡΟΦΗΤΗ’’ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ;



ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ ‘’ΠΡΟΦΗΤΗ’’ ΤΟΝ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ;

(Δεν αρκούν οι κατ’ επανάληψη διαψεύσεις του περί λυσσαλέας πληγής στην Κύπρο;)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Το πλήρωμα της Εκκλησίας αγωνιά για την έκβαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και οι ‘’ημέτεροι’’ στην αγωνιώδη προσπάθεια υπερύψωσης τους τρωθέντος αυτού μοναχού, από τη διδασκαλία δαιμονιωδών θεολογικών πλανών περί των αμβλώσεων και περί της Θείας Χάριτος.

Αυτοί που δεν έζησε τότε τον τρόμο των Ελλήνων της Κύπρου, από τα  επανειλημένα ‘’προλεχθέντα’’ περί λυσσαλέας πληγής στην Κύπρο, από τον  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, με ‘’θρησκευτικό’’ ρομαντισμό τον στηρίζουν με πάθος.  Αυτοί όμως έχουν μια δικαιολογία δεν τον γνώρισαν στις μεγάλες ‘’προφητικές’’ εξάρσεις του.  Αυτοί όμως που ξέρουν ότι επανειλημένα έχει διαψευστεί είναι αδικαιολόγητοι. 

Η αναμονή του ‘’ραπίσματος’’ από τους Τούρκους στην Κύπρο (διαβάστε το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το έτος 1995), δεν τους προβληματίζει;   Σε όσους το αμφισβητήσουν το παρουσιάζουμε και πάλι. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα θα αναφέρω την παραδοχή οφφικιαλίου για το εν λόγω φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν τότε «Μας έκανε πολλή ζημιά το φυλλάδιο αυτό».

Η αναμονή της λυσσαλέας πληγής στην Κύπρο (δείτε το βίντεο ‘’ο πόλεμος είναι κοντά Ιωσήφ Βατοπαιδινός’’ από τη συνέντευξη που έδωσε στον Τηλεοπτικό Σταθμό ‘’ο Λόγος’’ το έτος 1998) δεν τους προβληματίζει;    

Εκείνα που είχαν λεχθεί όταν ήταν Ηγούμενος του Τιμίου Σταυρού της Μίνθης, στην Μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου, με τις ‘’μετακυλιόμενες’’ ημερομηνίες που έδινε, που ανάγκασαν  τότε  που τρομοκρατούσε τον κόσμο με τις καλούμενες «προφητείες» του, περί Παγκοσμίου πολέμου με ημερολογιακή τοποθέτηση (με βάση μαρτυρίες) στις 7 Ιουλίου 1999.  Ακολούθως επειδή ο πόλεμος δεν πραγματοποιήθηκε, η ημερομηνία μετετέθη στις 14 Αυγούστου 1999 και όταν και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε η ημερομηνία «κύλησε» στις 8 Σεπτεμβρίου 1999, για να διαψευστεί και πάλι.  Κληρικός της Μητροπόλεως Πάφου τότε, έδωσε σχετική συνέντευξή σε ραδιοσταθμό της Πάφου, αναφορικά με το σάλο που δημιουργήθηκε, κυρίως στο μαθητόκοσμο. 

Ούτε ένας από αυτούς που ανέμεναν τα θλιβερά γεγονότα στην Κύπρο, δεν ομιλεί με θαυμασμό για το θρυλούμενο από τους κατοπινούς χάρισμά του.  Οι  φοιτητές κυρίως που ζούσαν τον μεγάλο αυτό φόβο συνεπικουρούμενο και από διάφορες συμβουλές «φύγετε από την Κύπρο να σωθείτε», «φύγετε να γλυτώσετε την ατίμωση» κλπ, ευτυχώς που βρέθηκε ο φωτισμένος Όσιος Παΐσιος που είναι γνωστό ότι δεν είχε τέτοια ‘’πληροφορία’’ κι έλεγε το γνωστό ‘’οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους’’.  

Και ο Όσιος Παΐσιος μίλησε για καταστροφή της Κύπρου, με περιγραφές από τα δεινά που θα περνούσε ο Ελληνισμός της Κύπρου, αλλά με τη μεγίστη διαφορά, ότι τα είπε 12 ημέρες πριν την Τουρκική εισβολή, στις 8 Ιουλίου 1974.

No comments:

Post a Comment