Wednesday, December 16, 2015

ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ



ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Του κ. Μάνου Χατζηγιάννη
=====

Ο Ρώσος Πατριάρχης σχολίασε: "Η αποφυγή του διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία τώρα θα ήταν λάθος. Υπερασπιζόμαστε τις ίδιες αξίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο. Πρέπει να θεσπίσουμε μια τέτοια συνεργασία για την αντιμετώπιση του μη-χριστιανικού κόσμου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουμε τις δικές μας δυνάμεις. Συμπεριλαμβανομένου εκείνου που, νομίζω, αξίζει θετική αντιμετώπιση - την κοινή θέση μας σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή" είπε.
Και κατέληξε λέγοντας πως η συνεργασία με "την μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία, την Καθολική,(εννοεί την Παπική) θα μπορούσε να συμβάλει στην προστασία των χριστιανών και να οδηγήσει την αναβίωση του χριστιανισμού σε παγκόσμια κλίμακα".
Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η συνεργασία δεν μπορεί να καταργήσει τις θεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο εκκλησιών. "Ακόμη και αν υποτεθεί ότι οι διαφορές αυτές εξαφανίζονται ξαφνικά και οι θεολόγοι υπογράψουν τα πάντα, ακόμα και τότε είναι απίθανο να αλλάξει τίποτα, επειδή οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από όλους όσους θεωρούν τον εαυτό τους Ορθόδοξο Χριστιανό, και αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο".

No comments:

Post a Comment