Monday, February 17, 2014

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟN ΣΕΒ. ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟ;



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟN ΣΕΒ. ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Με μεγάλη έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση διάβασα στο ιστολόγιο “Ακτίνες” το κείμενο που αναδημοσίευσα πριν λίγο για τις διαμαρτυρίες του εκλαμπρότατου παπικού "Αρχιεπισκόπου" Νικόλαου και διερωτήθηκα:

Κύριε ελέησον! Υπάρχουν τόσο σπουδαίοι επίσκοποι στην Ιεραρχία όπως τον Σεβασμιότατο Χίου κ. Μάρκο και δεν γνωρίζαμε την αρετή και το ορθόδοξο τους φρόνημα;

Δόξα σοι ο Θεός. Αυτό που μετρά δεν είναι αν τους γνωρίζαμε ή όχι, αλλά ότι υπάρχουν, ότι ενεργούν κατά Θεόν και ότι τους ξέρει ο Χριστός.

Ωστε παράλληλα με τους ελικοπτεράτους επισκόπους, οι οποίοι διασύρουν κυριολεκτικά την Εκκλησία επί καθημερινής βάσεως με τα beach-parties, τα βεγγαλικά, τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και προπαντός με τις κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και συμπροσευχές με τους Παπικούς “επισκόπους”, υπάρχουν και αρχιερείς οι οποίοι αθόρυβα τηρούν μέχρι κεραίας τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και ομολογούν την πίστη μας με ακμαίο ορθόδοξο φρόνημα;!

Από το δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι ο Σεβ. Χίου κ. Μάρκος, όχι μόνον δεν συμπροσεύχεται με τον Παπικό επίσκοπο της Χίου, αλλά ούτε καν σε ακρόαση τον δέχεται. 

Οχι ασφαλώς από περιφρόνηση ή από μίσος, αλλά επειδή γνωρίζει ότι το μόνον που ενδιαφέρει τον εκπρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου του Ιησουίτη είναι να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη συνάντηση και να εισπράξει έμμεσα αναγνώριση της δικής του “αρχιερωσύνης”.

Την ευχή σας Αγιε Χίου. Δόξα σοι ο Θεός που υπάρχουν επίσκοποι σαν και εσάς στην Ιεραρχία για να μας παρηγορείτε σε καιρούς χαλεπούς.

Προσπάθησα πολλές φορές να μεταφέρω το μήνυμα ότι πέραν των όσων οικουμενιστικών ακούμε και βλέπουμε που σκανδαλίζουν αφόρητα τους πιστούς, εκ μέρους ευάριθμων οικουμενιστών, ο Χριστός έχει τους δικούς του σε όλα τα επίπεδα αλλά επειδή οι ιεράρχες που έχουν ορθόδοξο φρόνημα δεν αρέσκονται στη δημοσιότητα μας διαλανθάνει η αρετή και η ορθόδοξή τους ομολογία.

Ορίστε τι ευχάριστη έκπληξη και χαρά μας προκάλεσε η μήνις του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Νικολάου εναντίον του Σεβασμιότατου Χίου.

(Παρένθεση: Δεν αντελήφθη ο Εκλαμπρότατος κ. Νικόλαος ότι με την παρέμβασή του έκανε κυριολεκτικά ήρωα εν μιά νυκτί στα μάτια των Ορθόδοξων πιστών, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, τον Σεβ. Χίου κ. Μάρκο;)

Οφείλουμε να γεφυρώσουμε το σχίσμα είπε ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος”

No doubt about that! Εκλαμπρότατε! Γι’ αυτό προσευχόμαστε να σας φωτίσει ο Θεός να αποπτύσσετε τις πλάνες σας και να προσέλθετε εν μετανοία στην Ορθοδοξία για να βαπτιστείτε και να ενταχθείτε στους κόλπους Της, επειδή το γε νυν έχον, είστε αβάπτιστος. Καλά για Αρχιεπίσκοπος μη λέμε ανέκδοτα!

“Ανθρωποι σαν κι εμάς προκάλεσαν το σχίσμα” είπε ο Εκλαμπρότατος κ. Νικόλαος. 

Απαντούμε: Speak for yourself, Εκλαμπρότατε, και για το συνάφι σου. 

Οι δικοί μας οι Πατέρες είναι Αγιοι της Εκκλησίας και οι δικοί σου οι προπάτορες είναι αναθεματισμένοι από Οικουμενικές και τοπικές Συνόδους. 

Αυτό επομένως που χρειάζεται δεν είναι να απεμπολήσουμε τους Αγίους Πατέρες, όπως με αυθάδεια χιλίων πιθήκων δηλώσατε, αλλά εσείς οι αιρετικοί Παπικοί να ενστερνιστείτε τη σωτήρια διδασκαλία τους.

Αλλά να μην παραλείψουμε να σχολιάσουμε και την απίστευτη γαιδουριά όσων ορθόδοξων στη Χίο πήγαν για να γιορτάσουν σε παπικούς ναούς τον “Αγιο” των ερωτευμένων.

Πολλές φορές έγραψα για πολλά θέματα ότι δεν είναι οι άρχοντες αλλά κυρίως οι αρχόμενοι που έχουμε την ευθύνη για τα κακώς έχοντα.

Η συγκικρεμένη περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το ασφαλές. Ορίστε ότι ο Αγιος Χίου δεν δέχεται καν σε ακρόαση για τρία χρόνια τον παπικό “Αρχιεπίσκοπο” όπως ατυχώς έπραττε έκανε ο προκάτοχός του κυρός Διονύσιος. 

Πλην όμως το ορθόδοξο φρόνημα του ποιμενάρχη τους ουδόλως εμπόδισε πλείστους όσους Ορθόδοξους πιστούς να πορευθούν σε παπικό ναό και να συμμετάσχουν στην τελετή των αιρετικών.

No comments:

Post a Comment