Sunday, February 23, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βραζιλίας κα Ντίλμα Ρούσεφ, είχε σήμερα στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί επισήμως την χώρα κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινά στις 12 Ιουνίου.

Επίσης η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, χάρισε στον Ποντίφικα μια φανέλα με τον αριθμό -10- στην πλάτη την οποία υπέγραψε ο "βασιλιάς του ποδοσφαίρου" Πελέ γράφοντας: "Στον Πάπα Φραγκίσκο με σεβασμό και αγάπη".

Από την πλευρά του ο Πάπας προσέφερε στην Πρόεδρο της Βραζιλίας, ένα μετάλλιο που απεικονίζει τον άγγελο της ειρήνης.

"Η επικοινωνία μεταξύ του Πάπα και την Προεδρου της Βραζιλίας ήταν μακρά και εγκάρδια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε την ευκαιρία να εκφράσει για ακόμη μια φορά τα αισθήματά του, προς τον λαό της Βραζιλίας", ανέφερε μεταξύ άλλων το περιβάλλον του Πάπα.

Κατά την αποχώρησή της, η κα Ρούσεφ τόνισε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος γνωρίζει την φτώχεια και κατανοεί τα προβλήματα των χωρών αυτών.”

Δεν ξέρουμε αν ο “Αγιος Πατέρας” θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Προέδρου της Βραζιλίας. 

Δεν ξέρουμε αν τον εγκατέλειψε ολότελα η φρόνηση και θα εξευτελιστεί απόλυτα με την παρουσία του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Ούτε αν ίσως αδυνατεί να αποδεχθεί την πρόσκληση λόγω της ανειλημμένης του υποχρέωσης να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα.

Αν όμως το πράξει θα οδηγήσει τον Παπισμό στο έσχατο σημείο της εκκοσμίκευσης και της ανυποληψίας.

Εδώ κατάντησε ο Παπισμός! 

Ο κ. Πελέ να στέλλει τη φανέλλα του στον “Αγιο Πατέρα” με messenger την πρόεδρο μιας από τις μεγαλύτερες σε έκταση, πληθυσμό και πλουτοπαραγωγικές πηγές χώρα του κόσμου.

Αραγε μετά τα καραγκιοζιλίκια του Πάπα Φραγκίσκου στη Βραζιλία πριν λίγους μήνες -όταν ο “Αγιος Πατέρας” έβαλε τους Φραγκοεπισκόπους και καρδινάλιους της Λατινικής Αμερικής να κουνιούνται σαν κοριτσόπουλα στη σκηνή στο ρυθμό της μουσικής- τώρα θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

No comments:

Post a Comment