Saturday, February 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Η ΠΕΘ δύο φορές τις τελευταίες μέρες εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία λέγει ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενδιαφέρεται για το μάθημα των Θρησκευτικών θα φέρει το θέμα στη Σύνοδο.

Τώρα με όλο το σεβασμό προς τους αγαπητούς συνάδελφους τι σόι πρόταση είναι αυτή;

You and I, αγαπητοί συνάδελφοι και μαζί με μας όλος ο κόσμος, γνωρίζουμε ότι ο Μακαριότατος, όχι μόνον ενδιαφέρεται για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά είναι το εφαλτήριο του στενού συνεργάτη του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του για την απο-ορθοδοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Επομένως το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά το γεγονός ότι εξαιτίας του ενδιαφέροντός του η ομάδα των ΚΑΙΡΟΣκόπων του κ. Πέτρου Βασιλειάδη και του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου έχει το σθένος να προωθεί τα σχέδιά της.

Επομένως γιατί ο Μακαριότατος να θέλει να φέρει το θέμα στη Σύνοδο;

Για να βρει τον μπελά του και να χρειαστεί να μπεί στη διαδικασία να ακυρώσει τις αποφάσεις της Ιεραρχίας;

Γι’ αυτό ταπεινά, αδελφικά και συναδελφικά εισηγούμαι στην ΠΕΘ να πλησιάσει ορισμένους αρχιερείς, όπως τον Σεβ. Λαρίσσης, που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να τους παρακαλέσουν να θέσουν το θέμα στη Σύνοδο της Ιεραρχίας που συνέρχεται σε λίγες μέρες.

Αλλιώς αν είναι να περιμένουμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δράσει συνοδικά για να διασωθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών σωθήκαμε! Είναι κυριολεκτικά σαν να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

No comments:

Post a Comment