Monday, February 24, 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ;


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Τρία ονόματα ακούγονται μετά επιτάσεως ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, που θα πληρώσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Σύνοδο της Ιεραρχίας που αρχίζει τις εργασίες της σήμερα.

Ο Αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τζιαμάκας, Γενικός αρχιερατικός επίτροπος στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματέας της συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων σχέσεων και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης.

Εξαιτίας πολλών δημοσιευμάτων γνωρίζουμε ότι λόγω οικουμενιστικών πεποιθήσεων ο Παν. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης πρέπει οπωσδήποτε να αποκλειστεί. 

Είναι δυστυχώς οπαδός της “διηρημένης Εκκλησίας”

Αυτό είναι σαφές, όχι απλά επειδή κάποιοι τον παρουσιάζουν ως οικουμενιστή μεγέθους, αλλά επειδή ο ίδιος απροκάλυπτα διακηρύσσει την αλλοτριωμένη του πίστη για την Εκκλησία.

Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που χρειάζεται η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ένα ακόμη Σαββάτο στην Ιεραρχία.

Με αυτόν που υπάρχει δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Τι θα γίνει αν προστεθεί και δεύτερος;

Αν και τελείως άγνωστό μου πρόσωπο, ο Παν. Αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τζιαμάκας φαίνεται να είναι ευσεβής κληρικός, τουλάχιστον αν είναι ακριβής η εικόνα που μας έδωσαν τα κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

Εντελώς άγνωστος -τουλάχιστον στον γράφοντα- είναι ο τρίτος υποψήφιος για τη Μητρόπολη Κίτρους, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης.

Αυτό που με φοβίζει είναι ότι φημολογείται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραμείνει ουδέτερος στην εκλογή.

Τότε είναι πραγματικά που δεν γνωρίζεις πού θα γύρει η πλάστιγγα επειδή, από τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το παίξει ουδέτερος, οι υπόγειες μεθοδεύσεις οδηγούν σε πλήρη συσκότιση τα γεγονότα.

Οι ιεράρχες εκλέκτορες της Εκκλησίας της Ελλάδος ελπίζουμε ότι γνωρίζουν καλά τους τρεις υποψηφίους και ότι θα εκλέξουν τον πιο κατάλληλο για να διαδεχθεί τον όντως ενάρετο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο.

Η Εκκλησία δεν έχει την πολυτέλεια της εκλογής στο επισκοπικό αξίωμα κακόδοξων ή διαβεβλημένων κληρικών. 

Ελπίζουμε ότι συνειδητοποιούν αυτή την πραγματικότητα οι Ιεράρχες μας.

No comments:

Post a Comment