Saturday, February 15, 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


Ο Οικουμενιστής Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας!


Ο Παπικός ηγούμενος Dom. Thomas Pott από το Αββαείο Chevetogne!


Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Τσέτσης!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "Φως Φαναρίου":
"Πραγματοποιήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Bourse στις Βρυξέλλες, οικουμενικός Εσπερινός επί τη επετείω των 50 χρόνων από την ιστορική συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρου και του Πάπα Παύλου ΣΤ' στα Ιεροσόλυμα, στις 5 Ιανουαρίου 1964. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού μίλησαν σχετικά με την ιστορική για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών επέτειο, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Γεώργιος Τσέτσης και ο Dom. Thomas Pott από το Αββαείο Chevetogne. Παρόντες ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Luc Van Looy."
Βαθύτατα μας πικραίνουν οι οικουμενιστικές αυτές ασχημίες, οι οποίες σαφώς μας προιδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει στα Ιεροσόλυμα όταν ο πρώτος τη τάξει επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας -τουτέστιν ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος- θα συναντήσει -ως μη όφειλε- τον Αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη συνάντηση  του Πάπα Παύλου ΣΤ΄ και του μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Εκφράζουμε τη θλίψη, τον αποτροπιασμό και την πλήρη αποδοκιμασία μας.

No comments:

Post a Comment