Thursday, November 14, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από την εφημερίδα Protothema.gr:

“Σύμφωνα με εισαγγελέα στη Νότιο Ιταλία οι «νονοί» ενοχλούνται από τις προθέσεις του ποντίφικα να…καθαρίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να αποκτά ολοένα περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και ανάμεσα σε όσους δε βρίσκονται κοντά στη θρησκεία, όμως, μία ομάδα ανθρώπων δεν καλοβλέπει την πρόθεση του ποντίφικα να…καθαρίσει το Βατικανό από τη διαφθορά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Ρέτζο Καλάμπρια, Νικόλα Γκρατέρι, ο Πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της μαφίας, καθώς ο Φραντσέσκο Μπεργκόλιο έχει ήδη ξεκινήσει να απαλλάσσεται από ανθρώπους που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς στην Τράπεζα του Βατικανού.

«Αυτός ο ποντίφικας είναι στο σωστό δρόμο. Είναι κατά της χλιδής και θέλει να κάνει ένα γερό ξεκαθάρισμα», υποστήριξε ο Γκρατέρι, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ενδέχεται η μαφία να ενοχλείται από τις κινήσεις του.

«Η οικονομική μαφία ανησυχεί από αυτή τη συμπεριφορά. Όποιος μέχρι πρότινος τρεφόταν από την εξουσία και τον πλούτο που προέρχεται από την Εκκλησία, τώρα είναι ανήσυχος. Ο Μπεργκόλιο καταστρέφει τη πηγή της οικονομικής εξουσίας στο Βατικανό», τόνισε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, όπως είπε, οι «νονοί» της Ντρανγκέτα, με βάση την Καλαβρία αν θελήσουν να του κάνουν κακό, δε θα διστάσουν.

Βέβαια, επισήμανε στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.ότι μία τέτοια επίθεση μπορεί να μην είναι εφικτή, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν το οργανωμένο έγκλημα είναι ικανό να κάνει κάτι, αλλά σίγουρα το σκέφτεται. Μπορεί να είναι επικίνδυνο».

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί ιερείς που διατηρούν επαφές με την μαφία. Μάλιστα, όπως είπε: «Πολλοί ιερείς εξακολουθούν να πηγαίνουν στα σπίτια των νονών για να πιούν καφέ», καθώς όπως εξήγησε ο ιερέας θα βρεθεί στο πλάι αυτού που θα διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Ο Γκρατέρι, μάλιστα, δήλωσε πως το 88% των μαφιόζων είναι θρησκευόμενοι και πριν δολοφονήσουν, προσεύχονται στον Θεό και στην Παναγία ζητώντας προστασία.”

Τι να πρωτοχολιάσει κανείς σ’ αυτή την είδηση;

Οτι δήθεν ο Πάπας Φραγκίσκος θα δολοφονηθεί από τη μαφία;

Και γιατί να δολοφονηθεί από τη μαφία;

Ακόμη και αν υποτεθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος καταπολεμά τη διαφθορά και τη μαφία, η μαφία δεν αποτελείται από ερασιτέχνες οι οποίοι θα προέβαιναν σε τέτοια ενέργεια ώστε να στρέψουν τις κάννες των όπλων όλου του κόσμου εναντίον τους.

Φαντάζεστε τι θα συμβεί στη μαφία αν όντως δολοφονήσει τον Πάπα;

Ολος ο κόσμος θα απαιτήσει να εξαλειφθεί από προσώπου της γης.

Οι μαφιόζοι μόνον ηλίθιοι δεν είναι.

Ακόμη λοιπόν και αν ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ειλικρινής και καταπολεμά τη μαφία η μαφία δεν θα έπεφτε ποτέ στην γκάφα να τον δολοφονήσει.

Πολύ πιο πιθανόν είναι ο εισαγγελέας που έκανε τις δηλώσεις για τη δολοφονία του Πάπα από τη μαφία να είναι μιλημένος από το Βατικανό για να παίξει το ατέλειωτο παιγνίδι των επικοινωνισμών του Πάπα Φραγκίσκου.

Οσο για τον ισχυρισμό του δημοσιεύματος ότι οι φραγκοπαάδες πίνουν καφέ στα σπίτια των μαφιόζων επειδή οι εκτελεστές της μαφίας είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι που προσεύχονται στον Χριστό και στην Παναγία πριν δολοφονήσουν συνανθρώπους τους, τι φω τι λαλήσω; 

Ελεος πια! Ελεος!

No comments:

Post a Comment